Решението на Международния олимпийски комитет (МОК) да забрани на Русия

...
Решението на Международния олимпийски комитет (МОК) да забрани на Русия
Коментари Харесай

Наказанието на Русия няма да се отрази на световното по футбол, обяви ФИФА

Решението на Международния олимпийски комитет (МОК) да забрани на Русия да взе участие в зимните олимпийски игри в Пьончан 2018 няма да се отрази на международното състезание по футбол, разгласи ФИФА посредством изказване, представено от " Скай спортс ".

От интернационалната футболна федерация показват, че са наблюдавали ограниченията, подхванати от МОК. " Решението няма въздействие върху подготовката за международното състезание и ние продължаваме да работим, с цел да осигурим допустимо най-хубавото събитие ", показват от ФИФА.

МОК забрани на Русия да взе участие в игрите в Пьончан поради тежките систематични нарушавания на антидопинговите правила и държавната политика в процеса. Руски състезатели ще могат да се състезават в игрите, само че под безпристрастен байрак.

На Руския олимпийски комитет е наложена санкция от 15 милиона $, а вицепремиерът на Русия и някогашен състезателен министър Виталий Мутко получи доживотна възбрана за присъединяване в олимпийски игри. Интересното в тази ситуация е, че Мутко оглавява организационния комитет за международното по футбол.

" Както към този момент беше обявено, когато стане въпрос за антидопингови ограничения, ФИФА поема своята отговорност доста съществено. ФИФА продължава да взема всички ограничения по време на своите надпревари, с цел да подсигурява, че футболът ще остане чист от допинг ", се споделя в известието.

От интернационалната федерация показаха, че по време на Купата на конфедерациите в Русия всеки играч е минал през неочакван допинг тест, а настрана играчи са проверявани и след всеки мач. " Всички резултати са негативни ", прецизират от ФИФА.

За международното следващата година ще бъдат прилагани сходни ограничения, допълват от организацията. Всички събрани проби ще бъдат пращани в лаборатории, приети от Световната антидопингова организация (WADA), отвън Русия.

Световното по футбол ще се организира от 14 юни до 15 юли 2018 година на 12 стадиона в 11 съветски града. Жребият за конкуренцията беше изтеглен в петък в Кремъл.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (170)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР