Решението на Литва да ограничи транзита до Калининградска област е

...
Решението на Литва да ограничи транзита до Калининградска област е
Коментари Харесай

Кремъл: Транспортната блокада на Калиниград е „безпрецедентна и незаконна“, ще има ответни мерки

Решението на Литва да ограничи преноса до Калининградска област е невиждано и нелегално. До няколко дни съветските управляващи ще създадат сериозен разбор и въз основа на резултатите му ще изберат ответни ограничения, съобщи пред кореспонденти в понеделник представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС .

„ Това решение е в действителност невиждано. То е нарушаване на всичко. Разбираме, че това се дължи на съответното решение на Европейския съюз - глобите да се разширят и върху преноса. Ние също считаме това за нелегално “, акцентира той.

Говорителят на Кремъл съобщи, че актуалната обстановка е „ повече от сериозна “ и „ изисква доста изчерпателен разбор, преди да се формулират каквито и да било ограничения и каквито и да било решения “. „ Този ​​задълбочен разбор ще бъде изработен през идващите няколко дни “, добави Песков.

В отговор на въпроса дали в този случай може да се приказва за обсада на съветския район, той удостовери: „ Това е детайл от блокадата, несъмнено “. В същото време Песков не отговори на въпроса дали Кремъл е получил оферти от управляващите в Калининград за вероятни ответни ограничения.

„ Не мога да кажа. Сега, несъмнено, ще би трябвало да се събират гледни точки от разнообразни ведомства. Ще има междуведомствени мероприятия по този въпрос, с цел да се създаде обща позиция. Още един път дублирам: имаме потребност от сериозен, изчерпателен разбор за създаване на решения за реагиране “, означи прессекретарят на президента на Руската федерация. Говорителят на Кремъл също към момента не е дал оценка на работата на федералните и районните управляващи в тази обстановка, като изясни, че е прибързано да се прави това в този момент.

Както по-рано заяви губернаторът на Калининградска област Антон Алиханов, литовските железници са уведомили железниците на Калининградска област, че от 18 юни лимитират преноса на редица артикули от районите на Руската федерация към анклава заради европейските наказания против Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР