Решението на косовския проблем е много просто - пълно признаване

...
Решението на косовския проблем е много просто - пълно признаване
Коментари Харесай

Рама към Сърбия: Решението за Косово е просто - признаване


Решението на косовския проблем е доста просто - цялостно признание на неговата самостоятелност от страна на Сърбия. Ако съм на мястото на Александър Вучич обаче съзнавам, че това е доста по-лесно да бъде казано, в сравнение с направено.

Това сподели албанският министър председател Еди Рама в изявление за белградското издание " Блиц " във връзка апела на сръбския президент Вучич за " започване на народен разговор за ориста на Косово ".

" Изключително доста почитам самодейността на Вучич да призове за вътрешен разговор за Косово и по този метод да се изправи непосредствено и по един неконвенционален метод пред предишното ", споделя още Рама и акцентира, че " в авторския текст на Вучич е почувствал същинска болежка и впечатляваща увереност ". Според него по-късно " Вучич е почнал доста бързо да развива визията си за бъдещето на Сърбия и Косово ".

Към днешна дата може да кажем, че всички дружно работим доста интензивно за намиране на решение - търпеливо, непосредствено и неконвенционално, акцентира албанският министър-председател.

" Всички би трябвало да осъзнаем, че намирането на решение на този въпрос е в полза на всички, освен на албанците. Колкото по-бързо, толкоз по-добре ", споделя още Рама. Той счита, че не би било неприятно да стартира вътрешен спор и в самото Косово и в Албания, по модела на Сърбия, съобщи БГНЕС.

„ Отношенията сред Албания и Сърбия в никакъв случай не са били толкоз положителни в предишното, колкото в този момент. И с това съм доста горделив. Няма да бъде доста правилно и непретенциозно да си припиша всички заслуги на себе си и на Вучич за това. Просто ние бяхме верните хора, в верния миг, на вярното място. Нещата узряха и кубчетата се подредиха”, счита Еди Рама.
По мотив предлагането на сръбския външен министър Ивица Дачич казусът в Косово да се реши с неговата делба, Рама споделя следното: „ Това е неизмеримо предложение. Това припомня на това за подялбата на самата Сърбия - Прешевската котловина да се причисли към Косово или пък Косово да се причисли към Албания и Сърбия да признае тази Албания. Очевидно е, че в случай че тръгнем по тези теоретически хрумвания, тогава това може да стане всичко, само че не и да бъде практично. Нещо повече, може изцяло да се дискредитират и да станат незначителни и най-хубавите планове ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР