Решението на Конституционния съд, че председателят на КЕВР е избран

...
Решението на Конституционния съд, че председателят на КЕВР е избран
Коментари Харесай

Нинова: Работата на КЕВР е блокирана

Решението на Конституционния съд, че ръководителят на КЕВР е определен противоконституционно, блокира работата на КЕВР. Това съобщи вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание.

Нинова дойде в Народното събрание за изключителна среща с управлението на четирите обединения, с които се водят договаряния за държавно управление.

" Няма орган, който да дефинира цените на газ, парно, ток, вода. Не можем да въведем двете цени – едната за хора с по-малко ползване и по-бедни, едната за такива, които си топлят басейните и палатите. Не можем да въведем понятието енергийна беднотия и да определим помощи, на фона на задаващите се сложни месеци ", безапелационна беше Нинова.

По думите ѝ това основава и нов проблем към образуването на държавно управление. " Чувам депутатите от през вчерашния ден, че им трябват четири седмици за избора на нов началник на КЕВР ".

По думите ѝ е безразсъдно да се чакат четири седмици, в които Българска социалистическа партия би трябвало да задържи мандата. „ Не мога да държа мандата безпределно. Въпреки, че конституцията не ни лимитира във времето, не е морално по отношение на обществото “.

Нинова изясни, че на срещата ще бъдат разисквани ясно периоди и ще се търсят съответни решения за превъзмогването на рецесията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР