Решението на Карим Бензема да напусне Реал Мадрид след 14-годишна

...
Решението на Карим Бензема да напусне Реал Мадрид след 14-годишна
Коментари Харесай

Анчелоти: Напускането на Карим Бензема е изненада за всички

Решението на Карим Бензема да напусне Реал Мадрид след 14-годишна кариера беше изненада, съобщи мениджърът на отбора Карло Анчелоти, само че посочи, че носителят на " Златната топка " е спечелил правото да избира.

35-годишният нападател ще напусне Реал като свободен сътрудник в края на сезона. Французинът е свързван с трансфер в отбора от Саудитска Арабия Ал-Итихад.

" Неговото овакантяване беше изненада за всички, само че би трябвало да се одобри. Беше решение в последния миг ", сподели Анчелоти след дуела на Реал против Атлетик Билбао.

" Вчера той тренира обикновено, а през днешния ден взе това решение. Ние го приехме. Говорих с него тази заран и той сподели, че напуща. Аз го разбирам. Решението му е част от трансформацията на този тим, който ще продължи през идната година. Имаме време да обмислим какво би трябвало да създадем. Ще имаме конкурентен тим през идната година ", добави треньорът.

Бензема вкара дузпа, с цел да обезпечи равенството 1:1 против Билбао в неделя в последния си мач от Ла Лига на " Сантяго Бернабеу ", а " белите " приключиха на второ място в класирането пред локалния противник Атлетико Мадрид.

След като се причисли към Реал през 2009 година от Олимпик Лион, Бензема стана острието в офанзивата на клуба, изключително след напускането на португалеца Кристиано Роналдо през 2018-а.

Френският нападател означи над 350 гола за Реал, с цел да заеме второ място във безконечната листа на голмайсторите на клуба след Роналдо и приключва кариерата си в испанската столица с рекордните 25 трофея, в това число пет Шампионски лиги, четири трофеи от Ла Лига и три Купи на Краля.

" Сбогувам се с него със съзнанието, че съм упражнявал един от най-великите играчи в света и един от най-хубавите нападатели. Не можем да бъдем удовлетворени от напускането му, само че би трябвало да уважим решението му. Той завоюва правото да избира и ние всички му благодарим за всичко, което направи за този клуб. Той е легенда, незабравима фигура и ще остане вечно в паметта на този клуб ", добави Анчелоти.

Реал също по този начин разгласи напускането на нападателя Еден Азар, на атакуващия полузащитник Марко Асенсио и на нападателя Мариано Диас.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР