Решението на Илън Мъск внезапно да блокира достъпа до Twitter

...
Решението на Илън Мъск внезапно да блокира достъпа до Twitter
Коментари Харесай

Twitter разгневи ЕС и получи заплахи за санкци

Решението на Илън Мъск ненадейно да блокира достъпа до Twitter на известни софтуерни публицисти провокира яростна реакция в Европа. Германия предизвести за въздействието върху свободата на печата, до момента в който почитан чиновник на Европейски Съюз сподели, че компанията би трябвало да съблюдава разпоредбите на блока или да бъде изправена пред вероятни наказания.

„ Свободата на печата не може да се включва и изключва, както желаете “, написа в Twitter немското външно министерство в петък. „ От през днешния ден тези публицисти към този момент не могат да ни наблюдават, да разясняват или подлагат на критика. Имаме проблем с този @Twitter. “

Вера Йоурова, вицепрезидент на Европейската комисия по въпросите на полезностите и прозрачността, сподели, че „ случайното премахване “ на публицисти е „ обезпокоително “ и уточни, че компанията може да понесе наказания вследствие на това.

„ Законът за цифровите услуги на Европейски Съюз изисква ценене на свободата на медиите и главните права. Това е отразено и в нашия Закон за свободата на медиите “, написа тя в Twitter и добави, че Мъск „ би трябвало да е наясно с това “.

Има червени линии “, продължи Йоурова. „ И наказания, скоро. “

В четвъртък вечерта Twitter спря без пояснение сметките на няколко водещи публицисти, измежду които Дони О’Съливан от CNN, Райън Мак от The New York Times и Дрю Харуел от The Washington Post.

В коментар към обява на консуматор в Twitter Мъск уточни, че публицистите са нарушили политиката му за възбрана да се разгласява информация за местоположението му в действително време. По думите му тези дейности могат да се сравнят с даването на „ координати за ликвидиране, което е очевидно нарушаване на разпоредбите на обществената мрежа “.

Европейските водачи започнаха да наблюдават от близко протичащото се с Twitter, откакто компанията бе добита от милиардера. Всяка негова стъпка към този момент се гледа под лупа, а сякаш и си навлича от ден на ден рецензии.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинTwitter Илон Мъск наказания публицисти сметки обществени мрежи ПоследниНай-четениDigital 12 Twitter разгневи Европейски Съюз и получи закани за санкци Енергетика 40 Енергийната рецесия подхранва завръщането на въглищата в Германия Индустрии 88 Продажбите на нови коли в България леко се забавят Европари 416 Европейска комисия утвърди и последната европрограма за България Компании 12251 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Личности 10039 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Любопитно 4133 Vivacom отключва всичките си ТВ канали Бюджет и финанси 3923 Правителството предлага изтеглянето на България от двете руски банки Всички вести googletag.cmd.push(function()
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР