„Решението на Европейския парламент за пакета „Мобилност” не е повод

...
„Решението на Европейския парламент за пакета „Мобилност” не е повод
Коментари Харесай

Премиерът за пакет „Мобилност”: Всичко може да се случи чрез диалог

„ Решението на Европейския парламент за пакета „ Мобилност” не е мотив за фанфари и да викаме „ победа”, а сподели, че всичко може да се случи посредством разговор, компромис и без да покачваме тон”, сподели министър председателят Бойко Борисов във връзка отпадането на част от текстовете, против които българските превозвачи стачкуваха.

Т.нар. пакет „ Макрон” беше гласуван от комисията по превоз в Европарламента.

„ Не съм склонен с тезата, че сме победили президента Еманюел Макрон, тъй като когато бяха в София до 2 часа през нощта с канцлера Меркел и с президента Макрон сме обсъждали с него точка по точка пакета за мобилност”, разясни Борисов.
Пробив в Брюксел – отпаднаха текстове, против които стачкуваха превозвачите ни Гласуването на някои от най-спорните текстове са в мечтаната от българските превозвачи посока
„ В нашето европейско семейство нещата не се получават с блъскане по масата и с изхвърляне какво ще стане, и какво няма да стане”, добави той.

Той сподели още, че със същия разговор са съумели да реализират бюджет с 8% повече за кохезионната политика, до момента в който други страни имат с 25% по-малко за идващия интервал.

„ За момента нещата се случват по най-хубавия метод за България тъкмо посредством убежденията и разговора. Защото другояче не се случват. Ако някой си мисли, че може да пребори Франция, Германия, Австрия, Холандия дружно, значи е добряк на междинна възраст”, разяснява още Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР