Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е

...
Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е
Коментари Харесай

Войната започна! Фандъкова с взривяващ коментар за Мая Манолова, Цветанов и президента Радев!

Решението ми е плод на разбор и размисъл, не е непринудено. Това съобщи пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка решението си да се кандидатира за четвърти кметски мандат.

Относно реакцията на премиера Бойко Борисов тя уточни: „ Той ме поддържа и аз му благодаря за това “

„ Това решение е мое, подкрепено от моята политическа мощ “, съобщи тя.

Фандъкова показа, че е разискала желанието си и със фамилията: „ Това беше най-важният диалог “.

На въпроса какви тъкмо са били думите на Борисов, тя отговори: „ Позволете ми да не си припомням точни думи “.

Относно желанието ѝ да се яви на изборите с нов екип тя уточни: „ Имаме потребност от нови хора и нова сила “.

„ Поканила съм хора, които са специалисти в разнообразни аспекти на града “, добави тя. Листата ще бъде препоръчана и гласувана на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Фандъкова посочи, че сменя хората към себе си даже единствено при накърняване на доверието и съмнение за недобре свършена работа.

„ Специално за „ Графа “ проблеми имаше и в плана и в осъществяването и аз в никакъв случай не съм бягала от отговорност. Аз съм си направила изводите, направила съм си оценка за пропуските “, сподели столичният кмет.

„ Променихме наредбата за публичните разисквания, тъй че, както беше с Борисовата градина, персонално присъствах на представянето и участвах в процеса на подготовка на плановете, тъй като там са огромните проблеми “, съобщи Фандъкова.

На въпрос да ли тя маха от екипа си хора, които са били близки с Цветан Цветанов, тя отговори: „ Това са интриги, тук не става въпрос близки до кого са, а с какво способстват “.

По отношение на това ще липсва ли Цветанов по време на предизборната акция тя съобщи: „ В София постоянно сме се заели хората, които работим за София “.

„ Това е работа, която сме правили сами, с поддръжката на Изпълнителната комисия. Ще работим интензивно, имаме тази мотивация. За мен са значими плановете на София “, сподели Фандъкова.

По думите ѝ, в новата си стратегия тя си е сложила три огромни задания – работа за кварталите, дребните улици, междублоковите пространства, паркирането. Втората точка е развиването на София като зелен и чист град, а третата – дейното въвеждане на технологиите в работата на общината

На въпроса дали се е тормозила от кандидатурата на Мая Манолова, Фандъкова отговори: „ Не мога да приказвам за боязън никога. Всички претенденти са съществени. Местните избори са огромно съревнование. Това е изпитът за политиците “.

„ Аз мога да разясня планове за града, хрумвания, и никога личностите “, акцентира тя.

Относно това дали е учудена от решението на Манолова, тя сподели: „ Не. Мисля, че доста от дълго време стана дума за това, че ще се кандидатира, че Българска социалистическа партия ще я поддържат, откакто тя дълги години беше значим фактор в Българска социалистическа партия, че има инициативни комитети “.

„ Наистина беше време да кажем на хората какво вършим и да покажем какво имаме желание да вършим “, уточни столичният кмет.

На въпрос дали кандидатурата на Манолова е сходна на тази на Румен Радев за президент, Фандъкова отговори, че всичко следва да се разбере и че Радев не се е употребил с политическо поддръжка при номинацията си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР