Решението да си тръгнем от Европейския съюз (ЕС) е взето.

...
Решението да си тръгнем от Европейския съюз (ЕС) е взето.
Коментари Харесай

Британската посланичка у нас обяви какво ще се случи с българите на Острова след 29 март

Решението да си тръгнем от Европейския съюз (ЕС) е взето. Нашето държавно управление желае това да стане след договорка. Много от парламентаристите се питат какво ще се случи с границата с Ирландия. Това разгласи посланикът на Обединеното кралство Н. Пр. Ема Хопкинс в утринния блок на bTV.

``
реклама

„ Повечето от парламентаристите ще гласоподават за съглашение. Много хора обаче към момента не са доста наясно какъв брой значимо е всичко от законова позиция. Искаме да излезем със договорка, само че би трябвало да предвидим и какво би станало, в случай че няма такава “, добави тя.

„ През последните години Англия претърпя много разделения. В Европейски Съюз можем да работим дружно, можем да реализираме компромис. Ако няма договорка, ще би трябвало да се преговорят всички въпроси с всяка обособена страна “, позволи нейно превъзходителство. 

По думите на Хопкинс, нов референдум за Брекзит не е вероятен: „ Парламентът е срещу този референдум, тъй като ние би трябвало да подкрепим това, което желаят жителите “.

„ Ако няма договорка и в случай че желаете след 29 март да сте във Англия можете да посетите страната без проблем. До три месеца няма да имате проблеми. Ако желаете да сте в страната за по-дълъг период, би трябвало да поискате позволение. Ако на 29 март сте в Обединеното Кралство и желаете да останете, можеш да се позовете на схемата за уседналост. Това е преходно съглашение, до момента в който влязат в действие новите правила. Всеки случай ще се взема решение самостоятелно “, отговори Хопкинс на въпрос какво ще се случи с българите, който са или желаят да отидат на Острова. 

„ Ще се изследва всеки претендент и това с какво може да е потребен на страната “, добави тя.

„ Искаме да чуем от българското държавно управление какви ще бъдат правата на английските жители, които живеят тук “, сподели още Ема Хопкинс.

„ Повечето от нас мъчно си показват какво би било без да сме членове на Европейски Съюз, само че Брекзит ще се случи и имам вяра, че ще бъде в изгода и на британците и на Европейски Съюз “, добави посланикът на Обединеното кралство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР