Решение на дирекция Управление на собствеността и социални дейности“ в

...
Решение на дирекция Управление на собствеността и социални дейности“ в
Коментари Харесай

Скандално решение на МВР е на път да остави гранична полиция голи и боси в разгара на войната в Украйна!

Решение на дирекция „ Управление на собствеността и обществени действия “ в Министерство на вътрешните работи за анулация на влезнало в действие Постановление на Министерския съвет, според което страната е заделила средства с наложителен темперамент за закупуване на летни и зимни камуфлирани униформи и шапки по социална поръчка предопределена за гранична полиция, която пази националната граница на България, е на път да взриви голям скандал с рискови последствия в разгара на войната в Украйна. Това излиза наяве от следствие на БЛИЦ, подкрепено с документи.

На процедура това значи, че страната в лицето на вътрешното ведомство погазва разпореждане №315 от 6 октомври 2021 година на служебното държавно управление на Стефан Янев, с което е подписана социална поръчка за доставка на висококачествени полицейски дрехи по рамково съглашение №5785р-2733/28.01.2020 година

За реализатор на заданието по съответния законов ред е несъмнено сдружение „ Краси Стил 8 “ ЕООД. Фирмата подава в период нужните документи и внася банкови гаранции от по 5% за осъществяване на всеки един от четирите контракта.

„ Краси Стил 8 “ се заема бързо и отговорно със задачата по доставката на облеклата поради незабавната потребност на служителите на реда охраняващи рамките на отечеството ни да бъдат екипирани по подобаващ метод за осъществяване на службата си. Това постанова на сдружението да извърши големи разноски, с цел да обезпечи съответните материали и незабавното пускане на производството. Към сегашния миг сумата вложена от компанията възлиза на 3 562 080 лв. по навременното застраховане на подписаните 4 контракта. В това число влизат и предплатените заплащания към производителя на самите произведения.

Но вместо страната да извърши уговорката си и да обезпечи граничните служители на реда с нужните им униформи, тя взема решение жестоко да погази постановлението на държавното управление на Стефан Янев с мъглявия претекст „ отпаднала нужда “.

В претекстовете на дирекция „ Управление на собствеността и обществени действия “, която е под ресора на зам.-вътрешния министър Таня Райчева е изтъкнато, че по отношение на повишения миграционен напън облеклото на служителите на реда би трябвало да дава отговор на по-високи условия.
В същото време излиза наяве, че платовете за направата на камуфлираните униформи са предопределени за потребление при специфични интервенции, подготвителна и образователна активност. Експерти показват, че параметрите на платовете са с потвърдени преимущества гарантиращи отбрана от нездравословните въздействия на влага, мраз и вятър.

Експертите показват още, че физико-механичните индикатори на платовете са деликатно избрани, поради условията за функционалност, улеснение, хигиена и комфорт при модерни условия на работа.

Кой знае за какво, обаче от дирекция „ Управление на собствеността и обществени действия “ вземат решение да извърнат тил на здравите причини. И по този начин освен излагат на риск здравето на органите на реда, само че и нанасят тежки финансови вреди върху сдружението, което съзнателно си е свършило работата по закон.

Стига се до неуместната обстановка, при която служителите на реда не могат да усвоят плануваните от бюджета средства за униформи и огромна част от тях замязват от ден на ден на небогати туристи от Албания.

С грубото тъпчене на Постановлението на Министерския съвет е оставено на ръба на неуспеха законно утвърдено рамково съглашение, което подухва на подозрения за идно прокарване на близки до новата власт компании, които са спонсорирали предизборната й акция и в този момент лакомо се облизват за държавни пари.

Сега за възобновяване на справедливостта на ход са държавните контролни органи, които би трябвало да създадат всичко по силите си, с цел да възстановят справедливостта.
Тепърва ще стане ясно дали самата госпожа Райчева (на снимката) е била наясно с дейностите на подресорните й чиновници.

Не ни се желае да имаме вяра, че Райчева, която е била ученик на брилянтния правист Рени Цанова, би одобрила тъпчене на разпореждане на кабинета на господин Янев, с чийто автограф тя е била назначена за зам.-вътрешен министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР