Решаваме какво ще е образованието - присъствено или не, според

...
Решаваме какво ще е образованието - присъствено или не, според
Коментари Харесай

Намерението на държавата: Присъствено образование, докато КОВИД не стане твърде видим

Решаваме какво ще е образованието - присъствено или не, съгласно това какви са медицинските условия за понижаване на заразяемостта (от КОВИД). Има толкоз доста разнообразни претенции. Това съобщи просветителният министър проф. Николай Денков.

В два случая се минава на напълно електронно образование – при 10% инфектирани деца, или при прекалено много инфектирани учители. Освен това – в случай че има експлицитна заповед на здравното министерство. Според обстановката, шефът и педагогическият съвет имат самодейност за електронното обучение – да вземем за пример при 10% инфектирани в обещано учебно заведение те пишат на здравния министър, само че той взема решение.
 Стойчо Кацаров: Изпуснахме опцията цяло лято да се имунизираме Стойчо Кацаров: Изпуснахме опцията цяло лято да се имунизираме
Не изгаряме от предпочитание да постановяваме ограничения, принудени сме да го създадем. Не поради възходящия брой на новозаразените, колкото поради н...

Област Търговище, която е тъмночервена т.е. над 500 инфектирани на 100 000, ще стартира обаче присъствено учебно заведение. Ще следим деликатно и ще продължим присъствено, в случай че в учебно заведение няма доста инфектирани, разясни проф. Денков пред Българска национална телевизия.

Проф. Денков посочи, че при потвърден случай на ковид, всички контактни лица излизат също в карантина. Отговорността кои тъкмо са контактните лица е на РЗИ – чака се, че в общия принцип това са децата от една паралелка.

Ще има ли регулярно тестване за ковид в учебно заведение – на 15-ти септември ще има повече изясненост, стана ясно от думите на просветителния министър. Иначе проби за педагогическите лични състави имало в РЗИ-тата, а занапред трябвало да се приказва с родителите за щадящи проби. Денков посочи за така наречен тестове-близалки – би трябвало всяко дете да смуче теста към 30 секунди на гладно, след това се събират всички проби и всички се ревизират едновременно – в случай че тогава има позитивен, следва уединяване на целия клас и проби поотделно, с цел да е ясно кой е инфектиран.

Министърът сподели и друго – че напрежението намалявало поради опцията искащите родители да подадат молба техните деца да учат отдалечено.
 Ето ги насоките на МОН против Коронавирус за новата образователна година Ето ги насоките на МОН против Коронавирус за новата образователна година
Дори и в часовете по физическо образование и спорт, които се организират в учебните салони, учениците ще са задължени да носят маски. То...

За извънкласните занимания проф. Денков уточни, че в случай че има разбъркване на деца от разнообразни учебни заведения, заниманията ще продължат, в случай че са навън – на закрито би трябвало да се носи маска, само че това е неуместно в някои случаи, да вземем за пример подготовка по футбол. Задължително да няма разбъркване на випуски, сподели той.

Рискът от заразяване е сериозен, предизвести проф. Денков.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР