Репутационните щети от провалянето на третия мандат за съставяне на

...
Репутационните щети от провалянето на третия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Никой не е искал от Радев 4 месеца за мандатите, измести управлението на друго място

Репутационните вреди от провалянето на третия мандат за сформиране на държавно управление са за всички политици, а не за Българска социалистическа партия, тъй като Българска социалистическа партия направи вероятното и най-нормалното – това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

Две години хората гласоподават, а партиите не могат да излъчат държавно управление, да изберат ръководител на Народното събрание, добави той.

По думите му, и партиите, и президентът Румен Радев губят авторитет от ставащото.

„ Президентът бави четири месеца връчването на мандатите без никой да му е желал това време. Измести се ръководството на друго място. “, акцентира Свиленски, като добави, че Радев е нарушил разпоредбите и е основал казус, който може да носи вреди в бъдеще. 
В тази връзка социалистът увери, че Българска социалистическа партия ще продължи да отстоява парламентаризма.

Той акцентира, че от Българска социалистическа партия не са бавили мандата и с това са посочили, че би трябвало да се следва конституцията да се съблюдават периодите.

Свиленски насочи рецензии към намесата на президентството в работата на политическите партии.

„ Откъде накъде ръководителят на стратегическия съвет на президента Александър Маринов приказва от името само че социалистите? “ – запита той.

Депутатът подсети, че президентът се е намесил в изборите като е основал политически план – „ Продължаваме промяната “, а неговите служебни министри са правели политическа пропаганда с участията си в телевизионните студия.

Същевременно Свиленски насочи укор и към Народното събрание, че се е намесил в работата на държавното управление. Като образец той уточни решението за снабдяване на канадски реактори за АЕЦ „ Козлодуй “ – по думите му, поради тази интервенция в изпълнителната власт Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ са сезирали Конституционния съд.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР