Републиканците в американския Конгрес са се договорили за прокарване на

...
Републиканците в американския Конгрес са се договорили за прокарване на
Коментари Харесай

Данъчната реформа на Тръмп виси на косъм

Републиканците в американския Конгрес са се договорили за пробутване на първата данъчна промяна в страната от три десетилетия насам. Според АП законодателите са постигнали кардинално съглашение.

В същото време президентът Доналд Тръмп съобщи, че в случай че Конгресът гласоподава промяната преди края на годината, данъкоплатците ще усетят облекчения още през февруари.

В следващ опит да убеди конгресмените да застанат зад концепцията му за смяна в данъчното законодателство, в Белия дом президентът Тръмп даде опция на няколко фамилии от междинната класа да се изкажат по тематиката.

Те показаха, че измененията ще им оказват помощ да заделят средства за неща като реновиране, вложение в обучение и помагане на хора в потребност.

Новината за реализирано кардинално съглашение сред републиканците в Сената и Камарата на представителите е позитивен знак за извършване на основно заричане от предизборната акция на Доналд Тръмп.

През миналите няколко седмици републиканците от двете камари работиха над изглаждане на разликите си откакто показаха два самостоятелни проекта.

За приемането на закон в Съединените щати е належащо гласуването му и в двете камари на Конгреса. Според информации финалният вид на програмата включва понижаване на корпоративния налог от 35 на 21 %. По-рано президентът се разгласи за редуциране до 20 %.

Шефът на федералния запас Джанет Йелън съобщи, че чака използването на предлагането за намаляването на налозите да докара до повишаване на стопанската система с 2.5 % през идната година, след което растежът ще спадне на 2 %. Йелън уточни още, че има „ неустановеност “ по отношение на въздействието на промяната върху равнището на дълга на страната през идващите 10 години.

Според демократите съкращаването на налозите ще бъде в интерес на богатите, ще навреди на междинната класа и ще усили националния дълг. Междувременно водачът на демократите в Сената Чък Шумър прикани републиканците да забавят вота по промяната до встъпването в служба на спечелилия място в сената демократ Дъг Джоунс.

Във вторник Джоунс завоюва изборите за мястото на републиканеца Джеф Сешънс, който стана Главен прокурор. На мястото на Сешънс сега има краткотрайно изпълняващ длъжността сенатор-републиканец. При заемането на поста от Джоунс болшинството на републиканците в Сената понижава до сериозното 51-49.
Републиканският сенатор Боб Коркър към този момент разгласи, че ще гласоподава срещу, поради отрицателните последици на промяната върху дълга на страната. /Марица.бг
тагове данъчна промяна тръмп конгрес
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР