Републиканците си върнаха контрола над долната камара на американския Конгрес.Демократите

...
Републиканците си върнаха контрола над долната камара на американския Конгрес.Демократите
Коментари Харесай

След пълния контрол на демократите над Конгреса, републиканците си върнаха Камарата на представителите

Републиканците си върнаха контрола над долната камара на американския Конгрес.

Демократите въпреки всичко си резервират контрола в Сената. При това разделяне на властта нито една от от двете огромни партии няма да може да приема проектозакони, а президентът Байдън ще бъде заставен да договаря, с цел да избегне прекъсване на работата на федералната администрация.

 

След две години цялостен надзор на демократите над Конгреса, републиканците си върнаха Камарата на представителите. Републиканската партия издигна кандидатурата на Кевин Маккарти за ръководител на долната камара на мястото на Нанси Пелоси - третата най-важна фигура в политиката на Съединени американски щати след президента и вицепрезидента: " Казах ви, че ще се върнем, просто ни лиши малко време. Горд съм да разглася, че ерата на еднопартийното ръководство на демократите във Вашингтон завърши ", оповестяват международните организации.

 

Президентът Джо Байдън поздрави републиканците и се разгласи за съдействие в името на американските жители: " Готов съм да работя с републиканските сътрудници. Американският народ мисля, че ясно сподели, че чака републиканците да бъдат подготвени да работят и с мен ".

Въпреки триумфа, не се оправдаха прогнозите за " алена вълна ". Републиканците ще разполагат с сред 218 и 223 членове в 435-местната Камара на представителите - какъв брой тъкмо ще стане ясно след дни и даже седмици, защото броенето на гласовете продължава.

 

По-слабият резултат може да усложни проектите на водача на републиканците Кевин Маккарти да стане ръководител на долната камара поради вътрешнопартийни несъгласия и взаимни обвинявания какво се е объркало. Много евентуално е дясното крило на консерваторите да сложи условия, преди да го поддържа. През 2015 година малко не доближи на 57-годишния конгресмен от Калифорния да застане отпред на Камарата на представителите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР