Републиканският сенатор от Южна Каролина Тим Скот официално обяви, че

...
Републиканският сенатор от Южна Каролина Тим Скот официално обяви, че
Коментари Харесай

Пореден републиканец влиза в битката за Белия дом

Републиканският сенатор от Южна Каролина Тим Скот публично разгласи, че ще се кандидатира за президент на Съединени американски щати през 2024 година

Това разгласи АП.

" Днес разгласявам, че се кандидатирам за президент ", съобщи 57-годишният Скот в речта си в своята Алма матер, университета " Чарлстън Южен ".

" Живеем в страна, в която дете, израснало в беднотия и отгледано от самотна майка в дребен апартамент, един ден може да стане член на Камарата на представителите и даже да работи в Белия дом ", посочи сенаторът. Съобщава се, че предходната седмица Скот е подал документи за присъединяване в президентската конкуренция.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е считан за любимец за президентската номинация на републиканците, приветства решението на Скот.

Той съобщи, че това е " огромна крачка напред " спрямо другия евентуален републикански претендент, губернатора на Флорида Рон Десантис. Именно Десантис е определян като главен републикански противник на Тръмп . Очаква се губернаторът да разгласи по-късно тази седмица, че също ще се бори за президентския пост в Съединени американски щати.

Освен с Тръмп, Скот ще се бори за президентската номинация на републиканците с някогашния дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, някогашния губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън и предприемачите Вивек Рамасвами, Пери Джонсън и радиоводещия Лари Елдър.

Скот е сенатор от Южна Каролина от 2013 година, като работи в сенатската комисия по банково дело, жилищно настаняване и градски въпроси. Бил е и член на Камарата на представителите на Съединени американски щати от 2011 до 2013 година и член на Камарата на представителите на щата от 2009 до 2011 година
 План Б на Путин: Доналд Тръмп
План Б на Путин: Доналд Тръмп

Доналд Тръмп неведнъж е показвал своята благосклонност към съветския президент Владимир Путин

Скот е един от 11-те афроамериканци , заемали в миналото място в Сената на Съединени американски щати, и първият афроамериканец в историята, който е работил и в двете камари на Конгреса. Преди да стартира политическата си кариера, Скот работи в областта на финансовите услуги.

Кандидатите на Демократическата партия за първичните президентски избори досега са актуалният президент на Съединени американски щати Джо Байдън , 80-годишният племенник на Джон Ф. Кенеди, 35-ият президент, Робърт Кенеди-младши и писателката Мариан Уилямсън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР