Републиканецът от Конгреса на САЩ Кристофър Колинс, един от първите

...
Републиканецът от Конгреса на САЩ Кристофър Колинс, един от първите
Коментари Харесай

Арестуваха близък до Тръмп член на Конгреса за търговия с информация

Републиканецът от Конгреса на Съединени американски щати Кристофър Колинс, един от първите подкрепили предизборната акция на президента Доналд Тръмп, беше задържан и упрекнат в търговия с вътрешна информация за стотици хиляди долари, съобщи ДПА. Новината беше обявена на конференция от нюйоркския прокурор Джефри Бърман.
 
Обвинения са повдигнати също против сина на Колинс, Камерън, и против други лица. " Участниците в сговора са употребявали информацията, с цел да избегнат загуби на стойност 750 000 $ ", съобщи Бърман.
 
Колинс е бил в управителния съвет на австралийската компания за биотехнологии " Иннейт ", която разработвала лекарство против множествената склероза. Лекарството - единственият важен артикул на компанията - не издържало клиничните тествания. След като в качеството на член на управителния съвет Колинс получил вътрешна информация за това, той я споделил със сина си, който след това продал акциите си и посъветвал роднините и приятелите си да създадат същото, написа в обвинителния акт. Когато няколко дни по-късно информацията към този момент била обществено оповестена, акциите на компанията се сринали с 92 %.
 
Адвокатите на Колинс се зарекоха да провеждат " отбраната по безапелационен метод, с цел да изчистят положителното му име ". Колинс беше обществен покровител на фармацевтичната компания. Случаят визира и друго близо до Тръмп публично лице, Том Прайс, за който се твърди, че в границите на настоятелен връзки с Колинс е получил специфична цена за акциите си.
 
На конференцията Прайс, който е някогашен министър на опазването на здравето, не беше упоменат. Както се твърди, той направил близо четвърт милион $, откакто продал дяловете си в " Иннейт ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР