Републиканецът Маркуейн Мълин ще бъде първият сенатор от Оклахома с

...
Републиканецът Маркуейн Мълин ще бъде първият сенатор от Оклахома с
Коментари Харесай

Републиканецът Маркуейн Мълин ще бъде първият сенатор с индиански корени от щата Оклахома след 1925 г.

Републиканецът Маркуейн Мълин ще бъде първият сенатор от Оклахома с индиански корени след съвсем един век, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Мълин победи кандидатката на демократите Кендра Хорн в конкуренция за мястото, освободено от републиканеца Джим Инхоф през януари, съобщи Си Ен Ен.

" Победата е най-голямата чест в моя живот и велика победа за нашата страна. Тази вечер американският народ отхвърли крайното социалистическо ръководство на Джо Байдън и пое в нова,  консервативна посока, която да върне Съединени американски щати назад на верния път ", написа Мълин в Туитър след триумфа си. " Смирено одобрявам дадената ми опция да послужвам на най-великия щат в американския Сенат. Бог да благослови Оклахома ", сподели той.

Маркуейн Мълин произлиза от североамериканските индианци чероки и през 2012 година беше определен за конгресмен от Източна Оклахома. Той е и един от републиканците, които поддържат някогашния президент Доналд Тръмп. Мълин ще е първият сенатор от Оклахома с индиански корени след Робърт Оуен, който е бил сенатор от Оклахома от 1907 до 1925 г. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР