Република Северна Македония е готова да поднови преговорите с България,

...
Република Северна Македония е готова да поднови преговорите с България,
Коментари Харесай

Пендаровски: София да определи човек, с когото Скопие да преговаря

Република Северна Македония е подготвена да възобнови договарянията с България, с цел да реши разногласието и да стартира разговора с Европейския съюз. Това сподели президентът Стево Пендаровски в Брюксел, където през вчерашния ден и през днешния ден беседва с европейски представители. Той добави, че схваща каква е политическата обстановка у нас и че тя не дава опция за съществени решения.

Пендаровски прикани София да дефинира специфичен делегат за разговора, какъвто е определеният от Скопие Владо Бучковски. Той повтори, че в договарянията не трябва да влиза тематиката за идентичността, избрана от страната му като " алена линия ".

Пендаровски сподели, че е получил " мощна поддръжка за начало на договаряния " по време на диалозите си с ръководителя на Европейския съвет и еврокомисаря за разширението.

След срещата с Пендровски генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг уточни, че различията сред Република Северна Македония и България може да се изгладят в границите на алианса, който е платформа за обединяване и разговор сред съдружниците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР