Република Китай даде обещание да подпомогне Япония с 20 милиона

...
Република Китай даде обещание да подпомогне Япония с 20 милиона
Коментари Харесай

Тайван дарява 20 млн. йени на Япония

Република Китай даде заричане да подкрепи Япония с 20 милиона японски йени, равняващи се на 181 039 щатски $, за възобновяване след сериозните наводнения, породени от проливните дъждове – това обявиха през вчерашния ден в свое изказване от Министерство на външните работи в страната.

Дарението има за цел да облекчи ситуацията в Япония и да покаже загрижеността на държавното управление и народа на Тайван. Президентът на страната Цай Ин-уен, министър-председателят Лай Чинг-те и външният министър Джпузеф Лу изпратиха своите съболезнования. Броят на починалите е над 150 индивида, а десетки към момента са в неопределеност.

В отговор на това по-рано през днешния ден в своя профил в Twitter министър председателят на Япония Шиндзо Абе изрази благодарността си към Тайван за проявеното състрадание и поддръжката в този сложен миг.

На китайски език Абе написа, че е признателен за изказаните съболезнования и бързата помощ. Той също изрази вяра, че потърпевшите скоро ще съумеят да се възстановят и акцентира, че страната не е не запомнила поддръжката на Тайван и при земетресението в Тохоку през 2011 година

Република Китай също е наранена от чести проливни дъждове и има надълбоко схващане за това какви тежки последствия може да нанесат сходни бедствия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР