Република Ирландия срази с 3:0 Шотландия в среща от група

...
Република Ирландия срази с 3:0 Шотландия в среща от група
Коментари Харесай

Ирландия разби Шотландия за първа победа в Лигата на нациите от 13 мача

Република Ирландия съкруши с 3:0 Шотландия в среща от група В1 на шампионата Лига на Нациите. За ирландците това е първа победа, а с нея три тима се изравниха с по 3 точки. Толкова имат Армения и Шотландия, а на върха е Украйна с 6.

Трой Парот и Майкъл Обафеми – посочени като авариен избор за офанзивата, този път се развихриха и всеки от тях вкара по един път за тима на Стивън Кени. Шотландците бяха тотално беззъби и съвсем не заплашиха вратата на Кеомин Келехър.

Република Ирландия откри резултата в 20-ата минута с помощта на опитния бранител Шейн Дъфи. Дъфи скочи най-високо при центриране от корнер и отклони топката към халфа Алън Брауни, за който остана удоволствието да я вкара в мрежата.

Осем минути по-късно се разписа за 2:0 и Трой Парот, който овладя прелестно центриране на Обафеми. С приемането на топката Парот отстрани отбраната и прониза за повторно Крейг Гордън.

Шест минути след началото на второто полувреме Обафеми за трети път подвигна на крайници трибуните на "Авива Стейдиъм ", разписвайки се със зрелищен изстрел отвън границата на наказателното поле.

Така Република Ирландия реализира първа победа от 13 мача в Лигата на Нациите. По-рано в същата група Украйна завоюва със същия резултат против Армения.

В друга ранна среща, само че от група С1 Фарьорските острови победиха с 2:1 Литва и записаха първи триумф. Фьодор Черних откри за литовците още в 6-ата минута, а в 20-ата от дузпа Вильомур Давидсен изравни за северняците. Крайното 2:1 беше закрепено още преди края на първото полувреме от Якуп Андреасен.

В групата с по 6 точки отпред са Турция и Люксембург, които ще срещнат по-късно през днешния ден на стадион Жози Бартел във Великото херцогство.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР