Репортаж на Нова нюз показва нагласите спрямо еврото в Югозападна

...
Репортаж на Нова нюз показва нагласите спрямо еврото в Югозападна
Коментари Харесай

Пенсионерка за еврото: Не ги искаме тия пари, не са за нашата черга

Репортаж на Нова нюз демонстрира настройките по отношение на еврото в Югозападна България, където това не е непозната валута поради близостта с Гърция. 

" На множеството хора им се коства, че новата валута ще внесе безпорядък. Ще улесни нещата с пътуванията, само че ще има и далавера при търговците. От лев към евро ще се закръгля нагоре. Прекалкулирането ще става в интерес на търговците, има нарастване на цените. 
Ние българите се оправяме с тези неща, то и в този момент е скъпо, само че тогава напълно ще стане ", считат инцидентни минувачи от Благоевград. 

Пенсионерите считат, че ще се озоват в нова непозната за тях математика:

" Не ги желаеме тия пари, не са за нашата рогозка, ние сме от бедната класа, не можем да боравим с тия, това е за богаташите - пачки, пачки, пачки, от къде пачки, ние със стотинки работим. Продавам доматки, тикви, чесънче и през целия ден тук 5 лева не мога да изкарам тъй като хората стискат, по какъв начин ще служа си с него като не мога да си направя сметката. Нашата дума не се зачита. Пенсиите няма да са 400 евро, те ще го смъкнат на 200. " - счита пенсионерка, която си добавя оскъдния бюджет с продажби на сергия. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР