Ренета Иванова, която заемаше шефска длъжност в НАП Пловдив и

...
Ренета Иванова, която заемаше шефска длъжност в НАП Пловдив и
Коментари Харесай

Спипаната с подкуп шефка от НАП хвърли оставка и съдът я отстрани от работа

Ренета Иванова, която заемаше шефска служба в Национална агенция за приходите Пловдив и за която първо БЛИЦ заяви, че е задържана с рушвет, е подала молба за овакантяване през днешния ден. Това стана ясно в съда, където се гледа настояването за премахване от служба.

Защитата на Иванова - юрист Ташкена Колчева, акцентира, че настояването на държавното обвиняване се обезсмисля поради подадената оставка. Прокурорът обаче отвърна и сподели, че Иванова ще има едномесечно предупреждение и в продължение на 30 дни ще може да повлияе на следствието. Адвокат Колчева изясни, че клиентката й няма желание да се връща на работа и даже изпитва смут да влезе в постройката на Национална агенция за приходите.

Само в БЛИЦ: Ексклузивни разкрития за задържаната в миг на взимане на рушвет шефка в НАП-Пловдив

Иначе прокурорът изясни по какъв начин данъчната се е пробвала да рекетира компания "Лейди Ди 18 " ЕООД. Тя отишла в офиса на компанията, поискала среща с шефката и посочила документи на компанията с нарушавания, които при инспекция данъчните разкрили.

Казала, че документите са взети от почитан чиновник от Национална агенция за приходите и проблемите могат да се оправят против 4000 лв.. Приела половината от тях, компанията подала сигнал и Ренета Иванова била хваната сега на вземането на подкупа.

БЛИЦ напомня, че данъчната престоя в ареста 72 часа, а в петък беше освободена под парична гаранция от 3 000 лв.. Причината да извърши закононарушението съгласно обвинената е стопански проблеми, тъй като двамата й сина, самата тя и родителите й били заболели, а пари не достигали.

Съдът в Пловдив взе решение да в профил от служба Иванова, защото има действителна заплаха тя да повлияе на следствието. Признала е виновността си, има подадена молба за овакантяване от работа, само че липсва отговор от страна на Национална агенция за приходите. Адвокат Колчева съобщи, е в случай че в тридневен период излезе заповед за освобождението на Иванова от Национална агенция за приходите, ще апелира.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР