RENAULT ПРЕДСТАВЯ НОВОТО EXPRESS В ГАМАТА СИ ВАНОВЕ Този практичен и

...
RENAULT ПРЕДСТАВЯ НОВОТО EXPRESS В ГАМАТА СИ
ВАНОВЕ Този практичен и
Коментари Харесай

НОВОТО RENAULT EXPRESS: ПРАКТИЧНИЯТ И ЕФЕКТИВЕН ВАН

RENAULT ПРЕДСТАВЯ НОВОТО EXPRESS В ГАМАТА СИ ВАНОВЕ

Този удобен и ефикасен ван е идеален за компании, търсещи автомобил с най-добро съответствие сред качество и цена, което дава отговор на главните им нужди. Произвеждано в завода на Renault в Танжер, Мароко, новото Renault EXPRESS ще бъде лансирано в Европа и по света през април 2021 година

„ Новото Renault EXPRESS има динамичен и солиден екстериорен дизайн в цялостно съответствие със стила на останалите модели на марката. С размери, които го отличават от всеки различен ван на пазара, новото Renault EXPRESS е елементарно за товарене и може да се похвали с модерен интериор с доста места за съхранение и комфортни седалки, създадени за дълготрайна приложимост. Новото Renault EXPRESS е отговорът на Renault за клиенти, търсещи пространство и облекчаване на основните потребности. “
Жан-Луи Видеман, Търговски директор ванове, Groupe Renault.

Новото Renault EXPRESS: 5 основни функционалности!
• Животът на борда е по-комфортен с почти 48 литра пространство за съхранение, най-хубавото в категорията.
• Удобно товарене! Изключително широка плъзгаща се странична врата (716 мм). Товарното пространство зад преградата е най-дългото (1,91 м) и най-голямото (до 3,7 м³) на пазара.
• Повече съгласуваност: индукционно зарядно устройство, до три USB врата, четири контакта 12V, и мултимедийната система EASY LINK с репликиране на съдържанието на смарт телефона и навигация с 8-инчов екран.
• Увеличена сигурност с постоянна камера за заден ход, разнообразни системи за подобряване на видимостта в „ сляпата “ точка и помощник за непоклатимост на ремаркето за по-сигурно сцепление с пътната настилка.
• Четири бензинови и дизелови двигатели.

ОПТИМИЗИРАНО ТОВАРЕНЕ/РАЗТОВАРВАНЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО УДОБСТВО

Новото Renault EXPRESS има най-добрите пропорции в своята категория: 1,91 м пространство за товар на пода (с пълноразмерна преграда) във ван с дължина 4,39 м; и плъзгаща се странична врата с ширина 716 мм. По-практично от всякога, новото Renault EXPRESS може да поеме максимален потребен товар от 780 кг при бензиновата версия и 650 кг при дизеловата версия. Новото Renault EXPRESS има рекордно място за предпазване в кабината (почти 48 л) и оптимален товарен размер от 3,7 м³.

Най-добрият товарен размер
Плъзгащата се странична врата се отваря на 716 мм, което я прави най-широката на пазара. За елементарно товарене, разтоварване и достъп до съхраняваните предмети новото Renault EXPRESS е оборудвано с 2/3–1/3 задни врати за извънредно необятен достъп откъм гърба. То има най-хубавото съответствие товарно пространство (с плътна преграда)/обща дължина, което обезпечава обща използваема дължина от 1,91 м. Тази дължина може да бъде увеличена до 2,36 м чрез премахване на седалката на пасажера и завъртане на мрежестата бариера. Новото Renault EXPRESS може да се похвали с товарно пространство, което варира от 3,3 м3 до 3,7 м3.

Полезен товар, приспособен към потребностите на професионалистите
Новото Renault EXPRESS предлага потребен товар до 780 кг при бензиновата версия и 650 кг при дизеловата версия. А с цел да пренасяте още повече товар при нужда, като опция е разполагаем общоприет теглич.

Функционален товарен отсек
Новото Renault EXPRESS e оборудвано с най-основните функционалности. За безопасно и елементарно товарене моделът е оборудван с шест въртящи се халки за закрепване на товар на пода и четири от двете страни (допълнително оборудване), и високоразположени светлини с мощ до 18W (LED като в допълнение оборудане). Благодарение на ключа с три бутона товарният отсек може да бъде отключван отделно от кабината. Като допълнително оборудване се оферират и гумена стелка за товарене, отделения за предпазване в плъзгащите се порти, противохлъзгащ се дървен под и дървени странични панели.

ДИНАМИЧЕН И СОЛИДЕН ЕКСТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

Новото Renault EXPRESS се отличава с вертикална броня, висока радиаторна решетка, оребрен челен похлупак и плавни линии за цялостен стабилен тип. Моделът изпъква с С-образния LED светлинен автограф на марката Renault. Елегантният дизайн включва атрактивни покрития и хромирани акценти, които са присъщи за лек автомобил.

Renault дизайн в съвършена естетика със стила на марката
Силната еднаквост на новото Renault EXPRESS е видна в изявената му предница: висока решетка, необятен челен похлупак, защитна предна ризница. Новото Renault EXPRESS отразява характерния жанр на марката Renault и черпи вдъхновение от новото Renault KANGOO за своя C-образен LED светлинен автограф и емблематичната хромирана решетка. LED светлините са по-мощни, като дългите и късите светлини в този момент са надлежно с 90% и с 60% по-ярки.

Елегантен дизайн на страничната част
Калниците, предните порти и плъзгащата се странична врата са с нов дизайн с плавни линии за елегантна и аеродинамична каросерия. Правоъгълната форма на вратите прави интериорното пространство елементарно налично.
Здравите хоризонтални дръжки на вратите се сливат с общия образен дизайн на модела. Някои характерности на дизайна имат и избрана функционалност като протекторите на праговете на вратите, 15-инчовите джанти и висококачествените средноразмерни тасове. Външните огледала обезпечават отлична видимост. Аеродинамиката на предния похлупак е преработена за увеличение на въздушния поток и усъвършенстване на икономията на гориво.

По-малко забележими елементи, по-висококачествена направа
Новото Renault EXPRESS изпъква с елегантен дизайн. Отпред повдигнатата линия на предния похлупак скрива чистачките на предното стъкло, водните дюзи и пантите. Предният пръстен за изтегляне е вграден в капака на фаровете за мъгла. Отзад отворите за ключа са отстранени за допълнителна сигурност и отбрана от кражба.

Персонализиране на колите в съответствие с вашата марка
Новото Renault EXPRESS идва с извънреден цвят на каросерията наследник Iron и четири цвята, сходни с тези на новото Renault KANGOO: неметалик - бял Glacier и сив Urban – и металик – сив Highland и черен. Могат да бъдат предложени и създадени специфични цветове, които да отговорят на потребностите на големите автопаркове.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН, СЪЗДАДЕН ЗА ФУНКЦИОНАЛНОСТ И КОМФОРТ

Подобно на екстериора интериорът е с модерен дизайн с хоризонтално арматурно табло, което помества доста практични отделения за предпазване. Устойчивата материя на тапицерията в комбиниране с комфортните седалки с добра опора спомагат за понижаване на умората на водача.

Изчистен Renault интериор
Интериорът се отлличава с модерно хоризонтално арматурно табло с изчистени линии, които подчертават голямото пространство в кабината. Облицовката на вратите и тавана внася допълнителна естетика на борда. Хромирани акценти върху кормилото, бутоните за ръководство на климатика и вътрешните дръжки на вратите подчертават функционалния дизайн новото Renault EXPRESS.

Ергономична позиция на шофиране
Новото Renault EXPRESS се отличава с комфортен интериор с елегантни седалки, увеличена странична опора за гръдния панер и раменете и огромни, съвременни подглавници. Водачът може елементарно да регулира височината (+/- 40 мм) и дължината (+/- 110 мм) на своята седалка както и височината на нейния защитен колан и на кормилото. За още по-голям комфорт при шофиране седалката на лидера е налична и с опционален подлакътник. И най-после, акустиката е усъвършенствана за намаляване на умората на лидера.

Увеличена устойчивост на кабината
Новото Renault EXPRESS идва със здрава, лесна за миене пластмасова обшивка. То може да бъде оборудвано и с опционална тапицерия, която е по-издръжлива и по-устойчива на нормалното изхабяване от постоянното влизане и излизане на водача в автомобила.

Много места за предпазване
Новото Renault EXPRESS е най-хубавото в класа с почти 48 л пространство за предпазване в кабината и товарен потенциал от 3,3 до 3,7 м3. С 13 отделения за движимости на стратегически места, животът на борда е по-лесен от всякога. Те включват:
• Място за предпазване над кормилото (1,2 л)
• Място за предпазване отляво на волана (0,8 л)
• Отделения за предпазване на вратата (2 x 2,9 л), които могат да поберат 1,5-литрова бутилка
• Ниши за предпазване на тавана (21,8 л)
• Жабка (7,4 л) или 6,8 л с резервно отделение
• Отворена ниша в центъра на арматурното табло (4,2 л)
• Две поставки за чаши (2 x 0,5 л) пред скоростния лост и място за съхранение зад ръчната спирачка (0,4 л)
• Голяма отворена ниша (3,8 л) за пътника отпред
• Малко вградено поделение (0,2 л) с Radio Connect R&Go.

ТЕХНОЛОГИИ, КОИТО ПОКРИВАТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ И ОЩЕ!

Мултимедийното съоръжение на новото Renault EXPRESS предлага избор от 3 оферти: радио Connect R&Go и мултимедийната система Renault EASY LINK с 8-инчов сензорен екран с или без навигация. То включва още индукционно зарядно устройство за смартфон, до 3 USB врата и четири контакта 12V, единият от които е в товарния отсек.

Radio Connect R&Go или 8-инчов екран с Renault EASY LINK
Налично и с Radio Connect R&Go, новото Renault EXPRESS предлага 8-инчов сензорен екран (цветен, пейзажен формат), в случай че е оборудвано с мултимедийната система Renault EASY LINK, в съчетание с 2 високоговорителя и 2 туитъра за най-благоприятен акустичен комфорт. Съвместимо с гласово различаване, новото Renault EXPRESS може да работи с Android Auto или Apple CarPlay посредством включване на кабел, за да се наслаждавате на обичаните си приложения, да изпращате и получавате текстови известия, да се обаждате по телефона, да слушате музика и да продължавате да употребявате гласовите асистенти Гугъл Voice и SIRI, като същевременно спазвате закона за придвижване по пътищата и без да поемате никакви опасности.
Опцията за 2D/3D навигация улеснява насоките, помагайки за локализиране на кръстовища и друга сходна информация. Тя употребява вграден жироскоп, с цел да ви дава упътвания даже без GPS сигнал.

Практични технологии, до седем захранващи врата на борда
Надхвърляйки стандарта в сектора, новото Renault EXPRESS предлага 3 USB врата за подобрен живот на борда. Един USB порт е разположен върху предния панел на радиото, а два са в отделението за предпазване на движимости над волана. В допълнение има четири контакта 12V, в това число един в товарния отсек - идеално за зареждане на акумулаторни инструменти. Новото Renault EXPRESS включва също индукционно зарядно устройство с мощност 15W, с цел да можете по едно и също време да зареждате телефона си и да използвате неговите приложения.

НАЙ-ВАЖНИТЕ СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА БЕЗОПАСНОСТ

Новото Renault EXPRESS вкарва набор от нови системи в помощ на лидера, които значително усилват сигурността при шофиране и видимостта на лидера на заобикалящата го среда.

Повече сигурност зад кормилото: по-добра видимост и непоклатимост при изтегляне
• Постоянната камера за заден ход е разположена над задните порти, осигурявайки на лидера видимост на заобикалящата го среда, макар плътната ламаринена структура. Задният изглед се извежда на 5-инчов екран, ситуиран на мястото на огледалото за обратно виждане. Изгледът в действителност е по-добър от този през стъклен панел (няма бариера, няма товар, няма тониране на стъклото, което да понижава видимостта). Системата е съвместима с багажник на покрива, включва се автоматизирано при запалване на вана и работи както през деня, по този начин и нощем.
• За по-безопасно маневриране новото Renault EXPRESS е оборудвано с широкоъгълно огледало. Изпъкналото огледало е разположено в сенника от страната на пътника. То дава на лидера явен аспект на случващото се в дясната „ сляпа “ точка на видимост макар плътната ламаринена конструкция; изключително потребно при пресичане на кръстовище.
• Има и още: предизвестието за наличие на обект в „ сляпата “ точка на автомобила предизвестява лидера, когато друго транспортно средство е тъкмо в „ сляпата “ точка. Активна от 30 до 140 км/ч, системата употребява четири датчика за движение, с цел да покрие двете страни на вана. Тя открива други транспортни средства, включително мотоциклети и камиони.
• Друга характерност, която си струва да се спомене, е асистентът за стабилност на ремаркето. Свързана с електронния контрол на стабилността (ESC), системата намалява люлеенето на ремаркето, без да ограничава скоростта на шофиране, и подобрява ръководството в сложни условия, причинени от непряк вятър или пътните условия.

Спокойно шофиране: Асистент при потегляне по надолнище (HSA), круиз надзор
• Новото Renault EXPRESS е оборудвано с асистент при тръгване по надолнище, който е комбиниран с ESC, с цел да поддържа автомобила имобилен за към две секунди, когато наклонът е по-голям от 3%. След това спирачките се отпускат постепенно.
• Extended Grip (с всесезонни гуми) подобрява сцеплението при тръгване на новото Renault EXPRESS, при шофиране с ниска скорост и върху меки почви с ниско сцепление (работна площадка, прахуляк, корав пясък, сняг, влажна почва и т.н.). Активна до 50 км/ч, системата помага на лидера да поддържа курса, предотвратявайки буксуване или затъване.
• За спомагателна сигурност по градски пътища и автомагистрали и за ограничаване на скоростта без стрес новото Renault EXPRESS съдържа технологията круиз надзор и ограничител на скоростта, която е леснодостъпна чрез бутоните на кормилото.

По-просто и по-лесно маневриране
• Предните и задни паркинг сензори помагат при сложните маневри чрез звукова сигнализация за непосредственост на препятствие на разстояние сред 1,2 м и 30 см. Четири датчика в предната и задната част на автомобила спомагат за предотвратяване на леки удари.
• За още по-лесни маневри за паркиране новото Renault EXPRESS има камера за заден ход, която извежда образна противоположна връзка на екрана на мултимедийната система, с наслагване на насочващи линии, или на вътрешното огледало за назад виждане: идеално за оптимално потребление на впечатляващия диаметър на завой от 1,4 м на новото Renault EXPRESS за елементарно маневриране в гъсто обитаеми пространства (градски улици, складове).

ГАМА ОТ ЧЕТИРИ БЕНЗИНОВИ И ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ

Новото Renault EXPRESS ще се предлага с 1,3-литров бензинов мотор със 100 к.с. и 1,5-литров дизелов Blue dCi 75 или Blue dCi 95, които осигуряват усъвършенстван разход на гориво.

В Европа новото Renault EXPRESS се предлага с 1,3-литров бензинов мотор TCe 100 FAP (75 kW - 200 Нм) и с 1,5-литрови дизелови мотори Blue dCi 75 и 95 (55 kW - 220 Нм и 70 kW - 240 Нм съответно). Всички тези мотори са комбинирани с 6-степенна механична трансмисия.

Разходът на гориво при смесен цикъл по WLTP стартира от:
• 5,1 л /100 км (CO2 излъчвания от 133 г/км) за дизелови мотори
• 6,7 л /100 км (CO2 излъчвания от 152 г/км) за бензинови мотори.

Част от гамата е и 1,5-литровият дизелов Ecoleader мотор Blue dCi 75, който може да бъде ограничен до 100 км/ч за обезпечено нисък разход на гориво, без значение от стила на шофиране на лидера (подобрение с 0,5 л/100 км и 12 г/км CO2 при смесен цикъл по WLTP).

Системата Eco-Mode може да бъде активирана от арматурното табло и обезпечава с до 12% по-голяма спестовност на гориво. Индикацията за промяна на предавката информира лидера по кое време е най-подходящо да превключи предавката, като по този начин спестява допълнителни 5% гориво.

Двигателите изискват сервизно обслужване на всеки 30 000 км или 2 години (което настъпи първо според от експлоатацията).

Извън Европа новото Renault EXPRESS се предлага с 1,6-литров бензинов мотор SCe със 110 к.с. (с 5-степенна механична скоростна кутия) или с 1,5-литров дизелов мотор Blue dCi 95 (с 6-степенна механична скоростна кутия).

За поредна година Renault Pro+ запазва позициите си на европейски водач по продажби на електрически лекотоварни автомобили.

През 2020 година, в подтекста на здравната криза, Groupe Renault продава 520 640 лекотоварни автомобила (включително JINBEI), което представлява 5,48% международен пазарен дял (извън Северна Америка). Офанзивата за международна агресия продължава с глобални продажби на коли от 47,8% спрямо 42,3% през 2019 година

С изключение на пикапите, Renault заема второ място в сегмента на лекотоварни автомобили в Европа с пазарен дял от 14,6%. Марката е също номер 2 в Латинска Америка.

Лекотоварната гама на Renault предлага автомобили от 1,6 до 6,5 тона и от 2 до 22 м³ в бензинови, дизелови и електрически версии (ZOE, Kangoo Z.E. и Master Z.E.).

Renault e водач в продажбите на електрически лекотоварни коли в Европа с пазарен дял от 36%, основно посредством на най-продавания си модел Kangoo Z.E.

От 2003 година марката Renault Pro+ влага уникалния си експертен опит в сферата на лекотоварните коли с персонализирани, ефикасни и високо ценени артикули. Като експертна марка тя има своя лична гама, услуги и международна мрежа от 626 бизнеси, специализирани в обслужването на професионални клиенти.

Новото Renault EXPRESS се създава в завода на Renault в Танжер, Мароко.

Заводът на Renault в Танжер е гражданска война в движение, знак на нулеви въглеродни емисии и нулеви течни индустриални отпадъци. Той е създал над 1,8 милиона автомобили от откриването си през 2008 г. Заводът създава коли с марката Dacia и вана Dokker от 2012 година

В подготовка за появяването на новото Renault EXPRESS заводът в Танжер влага в обновяване на оборудванията, с цел да се адаптира и отрази най-новите стандарти на Renault. Крайните станции за сглобяване в цеха за ламарина се снабдиха с 32 робота за първата секция. Цехът за боядисване на каросерии беше оборудван с нова станция за лакиране и цяла линия за запазените цветове на марката. Поточната линия сега разполага и със станция за подготовка на кокпита. Заводът има над 100 чиновници, които се образоват в Техническия център във Франция.

В продължение на повече от 10 години Renault Tech проектира, създава и продава трансформирани коли на Groupe Renault за частни, корпоративни и огромни клиенти. През 2020 година Renault Tech употребява експертния си опит в индустриалната персонализация, за да сътвори съвсем 270 000 автомобила с персонализирани надстройки в пълно съответствие със стандартите на Groupe Renault. Компанията развива активност в шест държави с 358 чиновници в 14 различни локации, 12 от които са интегрирани в заводите на Groupe Renault.
В рамките на гамата ванове Renault, Renault Tech извършва доста типове услуги за новото Renault EXPRESS като монтиране на индукционни зарядни устройства, помощни системи за следене за видимост обратно, панелна облицовка с противохлъзгащ се дървен под, тегличи и подсилени допълнителни ключалки.
Renault Tech ще оказва помощ и за посрещане на специфичните механически потребности на клиентите с автопаркове (визуално брандиране, оформление на работилница и т.н.) посредством работните си станции, разположени в края на поточната линия в завода на Renault в Танжер.
Благодарение на Renault Tech, Renault е единственият европейски автомобилен производител с над 30 години експертен опит в основаването на персонализирани автомобили за клиенти с увреждания. Френският водач в тази област, Renault Tech произвежда коли, приспособени за всеки вид увреждане, в специализирания си цех в Хюдебувил, Франция.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР