Removed e късометражен филм за пътуването на едно момиче през

...
Removed e късометражен филм за пътуването на едно момиче през
Коментари Харесай

Една разтърсваща история за малтретираните деца и техните приемни семейства

" Removed " e късометражен филм за пътуването на едно момиче през компликациите в системата за приемна грижа, който стана притежател на премията за най-хубав филм на 168-часовия кино фестивал. Лентата получи 1 милион $, които ще отидат за основаването на пълнометражната му версия. Сценарист и режисьор е Кристина Матаник, а оператор Тони Круз. Съвсем ненадейно за основателите си " Removed " завоюва четири награди от 13 номинации, в това число и най-хубав филм, актриса, режисьор и грим.

 ReMoved

През май предходната година, повече от 150 тима от режисьори от целия свят взеха присъединяване в състезанието, чийто принцип се основава на тегленото на жребии – откъс от Библията, с който се дефинира тематиката на кино лентата, след което кандидатите имат разполагаем тъкмо една седмица (168 часа) да снимат лентите си.

Кристина и брачният партньор й Натанаил постоянно са желали да работят по наративните филми, само че поради натоварения си график към бизнеса и двете си деца, по този начин и не са намирали време. Когато двамата посещават фестивала през 2011г. те най-сетне се вземат решение на тази крачка без да подозират, че това ще им донесе невероятни триумфи.

" Removed " е незабравим филм със обществена устременост, който цели да покаже всички страсти, които едно дете изпитва, когато е изпратено в приемен дом. Повечето филми с тази тема разказват вероятните проблеми, с които приемните родители могат да се сблъскат, само че не изясняват първопричината за тях. Точно по тази причина Кристина и Натанаил вземат решение да създадат филм, разказващ за негодуванието, страха, отхвърлянето и ужаса, събрани от минали прекарвания на децата. С лентата двамата желаят да насърчат приемните фамилии да не се отхвърлят, макар компликациите и да не стопират да търсят вярното решение, преди на разгласят детето за „ проблематично ".

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР