Ремонтите по двата приоритетни обекта на Общна Пловдив за 2023

...
Ремонтите по двата приоритетни обекта на Общна Пловдив за 2023
Коментари Харесай

Удар и по ремонта на Рогошко шосе! Строителят на ул. „Даме Груев” вкара поръчката в КЗК

Ремонтите по двата предпочитани обекта на Общна Пловдив за 2023 година – „ Голямоконарско шосе ” и „ Рогошко шосе ” надали ще стартират по-рано от лятото. Въпреки очакванията на градските управляващи за старт на ремонтните действия при започване на годината,  тъжби в Комисия за защита на конкуренцията ще отсрочат първата копка с месеци.
Прочетете още
Община Пловдив избра и по двете поръчки реализатор в лицето на „ ИСА – 2000 ”, само че и двете влязоха в Комисия за защита на конкуренцията. TrafficNews писа за жалбата на „ Парсек груп ” против „ Голямконарско шосе ”,  като такава тя е пуснала и за „ Рогошко шосе ”, чийто ремонт е повече от належащ.

Все още от регулатора не са почнали произвеждане, защото жалбата е била дни преди Коледа – във вероятния финален период. При положително стичане на събитията за Община Пловдив жалбата би трябвало да бъде прегледана до 2 месеца, а по-късно е допустимо да се стигне и до Върховен административен съд.

Фирмата „ Парсек груп ” сега ремонтира ул. „ Даме Груев ”.  Въпреки че тя не  бе определена за нея, точно тъжба в Комисия за защита на конкуренцията отсъди ремонта в нейна изгода. По същия метод се стекоха събитията и при поръчката за ул. „ Владая ”.

„ Рогошко шосе ” е в окаяно положение, като евентуално до пролетта ще се отворят нови дупки. Ремонтните действия по поръчката за Строителните  действия ще обзет сектора от моста на Адата  до землищна граница на град Пловдив. В поръчката е и обслужващата улица, свързваща Рогошко шосе и бул. „ Марица – Север “. Стойността й е 15 млн. лв..

Реконструкцията на Голямоконарско шосе пък е за 19 млн. лв. с Данък добавена стойност в землищната граница на Община Пловдив.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР