Ремонтират библиотеката на читалище “Съединение-1923 в Бърдарски геран, предаде БНР.

...
Ремонтират библиотеката на читалище “Съединение-1923 в Бърдарски геран, предаде БНР.
Коментари Харесай

Ремонтират библиотеката в Бърдарски геран

Ремонтират библиотеката на читалище “Съединение-1923 ” в Бърдарски геран, съобщи БНР. Хора от врачанското село вземат участие с непринуден труд в обновяването на културното средище. Стените ще бъдат боядисани, нови порти и паркет ще бъдат сложени.
Библиотеката беше в неприятно положение и имаше потребност от незабавен ремонт, сподели Ирина Босилкова, ръководител на читалището в Бърдарски геран.
" Всички книги от библиотеката са изнесени. Хора от селото, с непринуден труд, поправят счупените лавици. След това имаме дарен паркет, който ще бъде подреден, боядисване на стени, промяна на порти. Изобщо, на библиотеката от много време не ѝ е юридически ремонт, какъвто и да е... Миналата година падна част от покрива над главната зала, след което общината отпусна средства за поправянето на тази част. Но в резултат на теча, пострада и част от библиотеката... Рафтовете бяха морално остарели, когато сложиш, падаше напряко целият рафт... Просто няма по какъв начин да притеглим деца или който и да е в една библиотека, която не е лицеприятна. Над 8000 броя е главният фонд, като имаме някъде към 2000-3000 книги, които бяха дарявани през годините, само че чакаха ремонта, с цел да могат да бъдат картотекирани... "
Обновяването на библиотеката се чака да приключи в края на май, когато ще бъде маркирана и 100-годишнината на читалището.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР