Ремонтът на сцена Филиал“ на Драматичен театър Стоян Бъчваров“ във

...
Ремонтът на сцена Филиал“ на Драматичен театър Стоян Бъчваров“ във
Коментари Харесай

Ремонтът на сцена Филиал във Варна върви по график

Ремонтът на сцена " Филиал “ на Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров “ във Варна върви по график. Това стана ясно през днешния ден, когато строителния обект бе посетен от кмета на града Иван Портних, който онлайн се срещна с осъществяването на ремонтните действия.

Подмяната на ВиК-инсталацията съвсем е завършила. През юни, в случай че метеорологичните условия разрешат, ще бъде отстранен покрива, заяви кметът Портних, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

До дни започва окабеляването на обекта, както и доставката на гипсокартон. Ще се подмени осветлението и озвучаването. Ще бъде построена климатична и вентилационни съоръжения. Ще бъде построена налична среда за хора с увреждания.

Предстои цялостно възобновяване на сцената, оркестрината, камерната и репетиционните зали. Изцяло ще бъдат изменени интериорът на балкона, на основното предверие, клубът на артиста. Ще бъде освежен и външният образ на постройката, която не е била ремонтирана главно повече от половин век.

Към края са и напъните за намиране на реализатор, който да направи въртяща сцена. Там такава е имала преди доста години. Проблемът идва от това, че са малко експертите у нас, които могат да създадат такова оборудване, само че той ще бъде решен, оповестиха от фирмата-изпълнител.

Ще се усъвършенства и акустиката, която е била развалена в края на 80-те години на предишния век.

Строително-монтажните действия се правят по плана " Ремонт, реорганизация и рационализация на постройка филиал ТМПЦ – Варна “. Финансирането е обезпечено от Оперативна програма " Региони в напредък “ 2014-2020 година Общата стойност на инвестицията е 6 825 503, 85 лева Бенефициент е Община Варна.

Ремонтът се забави поради неналичието на държавни управления, които да оказват помощ за финансирането. Това докара до незабавно гласоподаване от Общинския съвет на близо 1,7 милиона лв., за обекта, с цел да не се изтърве европейското финансиране, изясни кметът Иван Портних.

Амбицията до края на тази година да е завършил ремонтът на сцена " Филиал “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР