Ремонтът на околовръстното шосе на Пловдив е направен с много

...
Ремонтът на околовръстното шосе на Пловдив е направен с много
Коментари Харесай

Одит откри: Околовръстното на Пловдив застрашава живота на п...

Ремонтът на околовръстното шосе на Пловдив е изработен с доста нарушавания, а някои действия не са осъществени добре.

Това сочи резултатът от ревизия, осъществена от сертифициран инспектор по поръчка на Института за пътна сигурност. Сред констатациите са, че има 30 нерегламентирани входно-изходни пункта, недобър надзор на скоростта, както и други рискове, които заплашват живота и здравето на пътуващите по него.

„ На 31.05 2021 година отчетът е изпратен на министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова. Въпреки установените дефицити, които заплашват живота и здравето на всички участници в придвижването по инспектирания сектор, реакция от страна на министъра и поверената й АПИ няма. Затова публикуваме отчета с очакване на виновните институции неотложно да подхващат коригиращи действия”, пишат от института, който е неправителствена организация, ръководена от някогашния началник на КАТ Богдан Милчев.

Сред откритите нередности по прясно ремонтирания сектор е, че отвесната сигнализация с пътни знаци с доста редки изключения е остарялата. На няколко места пък има разминаване сред пътния знак и хоризонталната маркировка. Липсват площадки за спешно прекъсване, както и отводнителни канавки.

При одита е открито, че на избрани места липсват пътни знаци за ограничаване на скоростта или забрани за изпреварването.

Път II-86 като обходен път на Пловдив обслужва директно, в огромен % „ товарно придвижване “. Същевременно район​ът е селскостопански, а по този начин също е построена и индустриална зона. В тази част на околовръстния път на Пловдив няма автобусни линии и достъп​ът е извънредно с коли. Това допуска съществуване на доста локално, локално придвижване. Преплитане на директното и локалното придвижване може единствено да е причина за повишена аварийност. Наложително е обособяване на локалното придвижване в местни платна и регламентирано нахлуване, секване на път II-86 на вярно сигнализирани с пътни знаци и хоризонтална маркировка пътни кръстовища. Неправилно образуваните входове и изходи следва да бъдат редуцирани, написа още в отчета, който ИПБ е изпратило до министър Виолета Комитова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР