Ремонтът на международния път Кюстендил - ГКПП -Олтоманци до границата

...
Ремонтът на международния път Кюстендил - ГКПП -Олтоманци до границата
Коментари Харесай

Стар водопровод бави ремонта на пътя Кюстендил - ГКПП "Олтоманци"

Ремонтът на интернационалния път Кюстендил - Граничен контролно-пропусквателен пункт - " Олтоманци " до границата със Сърбия, 27 километра, не може да започва, поради наложителен ремонт на тръбопровод през с. Соволяно, споделиха специалисти.

Средствата за ремонта, към 30 млн. лева, са заложени в бюджета на АПИ за 2022 година Подмяната на водопровода, полаган през 1934 година, обаче не може да стартира, поради липса на финансиране от страна на Министерството на районното развиване.

Състоянието на интернационалния път е доста неприятно.
" След неколкократно пращани писма до Министерски съвет и Министерство на регионалното развитие в кметството в Соволяно преди два дни е получен отговор от кабинета на министър-председателя Кирил Петков, в който се споделя, че подмяната на водопровода през центъра на селото ще стартира ", сподели кметът Пламен Илиев:
" Аз споделих, че няма да поправям пътя, до момента в който не инсталират ВиК - инсталацията в селото. Не може да поставяме асфалт и върху него ремонт. Ние ще поставяме 28 см асфалт и по-късно ще копаем. Не става! Дупките по пътя са " кърпени " непрекъснато. От 12 години нямаме осова линия ".
 Снимка: Кирил Фалин
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР