Ремонт на засегнатите от свлачище участъци в прохода “Шипка“ ще

...
Ремонт на засегнатите от свлачище участъци в прохода “Шипка“ ще
Коментари Харесай

До дни започва ремонтът на засегнатите от свлачище участъци в прохода “Шипка“

Ремонт на засегнатите от свлачище сектори в прохода “Шипка “ ще стартира в средата на идната седмица. Ако всичко върви по проект, ремонтът ще завърши доникъде на октомври, разгласи шефът на Областно пътно ръководство - Стара Загора Илия Златев.

Изготвянето на план за възобновяване на пропадналите сектори в прохода " Шипка " забави началото на аварийно- избавителните работи.

Свлачището, което се намира на 182-и километър на прохода, се задейства след проливните дъждове през месеците юни и юли, напомни Златев:
" Забавихме се малко във времето, тъй като се оказа софтуерно не толкоз елементарно да се направи план за възобновяване на пътното платно. Изпълнението на плана е обвързвано с  построяването на структура, която да задържа свлачището ".

Златев съобщи, че за ремонта проходът " Шипка " няма да бъде затварян. Ако въпреки всичко това се наложи, в съответните часове обходен маршрут ще бъде през панорамния път Шипка-Бузлуджа.

Днес районният министър в оставка Николай Нанков разгласи, че от идната година стартира построяването на тунел под връх Шипка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР