Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал се класира

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал се класира
Коментари Харесай

Надал преодоля болката и Фриц, излиза срещу Кирьос в битка за финала

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Рафаел Надал се класира за полуфиналите на Уимбълдън, откакто победи американеца Тейлър Фриц с 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6(10-4) в извънредно оспорван и забавен мач на Централния корт в Ол Ингланд Клъб. За място на финала в Лондон Надал ще спори с австралиеца Ник Кирьос.

Рафа стартира добре дуела и проби противника си за 3-1, само че по-късно равнището му на игра падна, до момента в който Фриц бе постоянен и взе пет следващи гейма, с цел да завоюва първия сет. На старта на втората част Надал още веднъж проби, само че по-късно стартира да изпитва физически проблеми и изиска медицински таймаут поради проблем в коремната област. Носителят на 22 трофеи от Големия шлем беше в тежко състояние и изглеждаше като че ли ще би трябвало да се откаже, само че последователно той съумя да възвърне играта си и даже завоюва втория сет със 7-5.

Испанецът нямаше опция да употребява мощен сервис, само че нямаше проблем с напредването по корта, до момента в който Фриц бе постоянен в третата част, която взе с 6-3. В четвъртата част Надал сподели темперамент и класа, с цел да се наложи със 7-5 и да вкара мача в решителен пети сет. В него левичарят от Майорка пръв проби, само че изгуби преднината си и в последна сметка се стигна до шампионски тайбрек, в който опитът оказа помощ на Надал да завоюва с 10-4 и да затвори мача след 4 часа и 20 минути игра.

" Настина се любувам да играя такива мачове пред тези почитатели. Тежък следобяд против страховит състезател, приветствам Тейлър, че играе ужасно през целия сезон. Много съм благополучен, че съм в полуфиналите ", показа Надал след триумфа.

" Имам проблем в коремната област, трябваше да намеря метод да поднасям по друг метод. Имаше интервали, в които си мислех, че няма да съумея да довърша мача, само че този корт и тази сила ми помогнаха. Надявам се да съм подготвен да играя в полуфиналите.

Ник е доста добър състезател, изключително на трева, ще бъде огромно предизвикателство за мен. Ще би трябвало да съм на 100 %, с цел да имам някакъв късмет ", добави той.

В полуфиналите Надал ще се изправи против Ник Кирьос, който победи чилиеца Кристиан Гарин с 6-4, 6-3, 7-6(5). Ник Кириос се класира за полуфинал на Уимбълдън.

Австралиецът доближи за първи път в кариерата си до сходен стадий в шампионат от Големия шлем, откакто преодоля южноамериканеца за 2 часа и 15 минути. До този миг той имаше два четвъртфинала (на Уимбълдън през 2014-а и на Откритото състезание на Австралия през 2015-а).

В другия полуфинал един против различен ще се изправят Новак Джокович и Камерън Нори. Двубоите при мъжете ще се играят в петък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР