Рекордьорът по голове за френския национален отбор Оливие Жиру засега

...
Рекордьорът по голове за френския национален отбор Оливие Жиру засега
Коментари Харесай

Оливие Жиру няма да се отказва от националния отбор на Франция

Рекордьорът по голове за френския народен тим Оливие Жиру към този момент не има намерение да поставя завършек на кариерата си с екипа на " петлите " и ще помогне на тима в борбата за класиране на Евро 2024, разкри самият той в изявление за телевизия France 2.

36-годишният Жиру стана най-резултатния футболист в историята на Франция по време на международното състезание в Катар, когато вкара на Полша в осминафиналите своя 52-ри гол за националния тим, изпреварвайки по този индикатор Тиери Анри.

В четвъртфиналите пък нападателят на Милан се разписа и против Англия, с което усили головата си сметка на 53 попадения с екипа на " петлите ", само че наподобява това надалеч не е края.

" Не, не е свършило. Надявам се, че предстоят доста страсти. Не съм подготвен да закача обувките и да смъква синята фланелка, която ми е на сърцето. Имам мотивация да продължа и физически се усещам добре. За момента към момента съм разполагаем и съм състезател на тима на Франция ", съобщи Оливие Жиру.

Вицесветовните първенци стартират похода си към Евро 2024 през месец март с домакинство на Нидерландия и посещение на Ирландия, а в тази група В са още тимовете на Гърция и Гибралтар.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР