Рекордьорът по акробатичен парапланеризъм и Red Bull атлет е първият

...
Рекордьорът по акробатичен парапланеризъм и Red Bull атлет е първият
Коментари Харесай

Весо Овчаров е първият човек скочил от Кула Снежанка със спийд крило и ски

Рекордьорът по акробатичен парапланеризъм и Red Bull спортист е първият човек, който скоча от Кула Снежанка, Пампорово с “бързо крило ” и се приземява сполучливо на ски.

Съоръжението е в употреба от 1978г., височината е 156м, а надморската височина 2000м. В горната част телевизионната кула има 2 пръстена, като Весо и екипът каскадьори от –, и извършиха поредност от скокове от по-високата панорамна тераса, разкриваща 360 – градусова панорама към Родопите.

Идеята за реализирането на плана идва от екипа на Disaster Arts, които мечтаят да създадат поредност от скокове от високи кули в България, позволяващи друг набор от каскади.

“За жал, изискванията не разрешиха да осъществим всичко, което бяхме замислили, само че се надявам да се върнем скоро и да довършим плана. ”, споделя Илко Илиев, професионален каскадьор, прочут от филми като Джеймс Бонд: No time to die; Бързи и Яростни и други

“Вятъра, мъглата и минусовите температури направиха снимането извънредно предизвикателно. В рамките на 5минути държане на камерата, ръцете ми се вкочаняваха. ”, споделя Ивайло Дончев – единственият Red Bull фотограф в България.

Весо Овчаров споделя: “Най-екстремни бяха изискванията, които се оказаха извънредно неподходящи, само че когато рисковото е добре преценено, то се трансформира в развлечение. Уменията на екипа, дългогодишният опит и оборудването в тази ситуация бяха от голямо значение “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР