Рекордно количество таблетки с псевдоефедрин – 4,6 милиона, са задържали

...
Рекордно количество таблетки с псевдоефедрин – 4,6 милиона, са задържали
Коментари Харесай

Задържаха рекордно количество суровина за метамфетамин на „Кулата“

Рекордно количество таблетки с псевдоефедрин – 4,6 милиона, са задържали на граничния пункт „ Кулата “ митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “.

Веществото, което е съществена съставна част за произвеждане на опиата метамфетамин, е намерено в хладилно ремарке на тежкотоварен камион, който е пътувал от Гърция за Чехия.

При прекосяване на камиона през кантара на влизане в България митническите чиновници са разкрили противоречие в тонажа на транспортното средство, което по документи превозвало хартия и кашони с вино. Товарът е пренасочен за щателна инспекция. При отварянето на хладилното полуремарке зад заявената стока са открити пакети, а в тях голямо количество от лекарството Rhinozad.

При направения тест с раманов спектроскоп и полеви наркотест е са регистрирани позитивни проби за съществуването на псевдоефедрин в таблетките. Извършена е следваща инспекция на комерсиалната верига, като е открито, че в транспортните документи попадат фиктивни юридически лица.

С рекордното количество наркотично вещество, което е два пъти повече от всичко, разкрито през предходната година, могат да се произведат над 2 милиона дози метамфетамин.

Случаят е докладван на окръжна прокуратура – Благоевград, която е образувала досъдебно произвеждане. Разследването по веригата на наркоканала продължава.

Източник: БНР
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР