Рекордно количество дрога са иззели бургаските полицаи при разбиването на

...
Рекордно количество дрога са иззели бургаските полицаи при разбиването на
Коментари Харесай

Скандални новини за известния футболист и брат му като наркобарона Ел Чапо

Рекордно количество дрога са иззели бургаските служители на реда при разбиването на наркоплантацията край созополското село Зидарово. Все още не е подготвена експертизата на иззетата марихуана.

Мащабна спецакция на ГДБОП скова Бургаско! Арестуваните са десетки, а...

От полицията оповестиха, че равнищата се е простирала на 2,5 дка повърхност, открити са над 2 500 растения с огромна височина – от 1,5 м до 2,5 м.

Според източници, представени от Флагман.бг, при акцията са конфискувани към 2 тона дрога за над 10 млн лева Дрогата е пласирана на едро – по 5 000 лева за кг.

Марихуаната е гледана извънредно професионално. Открита е напоителна система, състояща се от три горивни генератора, голям брой маркучи и кранове с друга величина, имащи за цел да изпомпват вода от ситуиран в близо натурален водоизточник, с която да се напоява равнищата.

Иззети са и голям брой лопати, кирки, вили, чували със аграрни торове и други

В непосредствена непосредственост до равнищата са открити две заграждения, пригодени за „ сушилни ", от които са конфискувани близо 40 растения. Установено е и помещение с огромно количество изсушен канабис.

По образеца на мексиканските наркокартели притежателите следили плантацията с дрон. В региона пък са построени фотоклетки, които предупреждавали за нежелани гости.

Такива обаче надали е имало, защото плантацията била скрита доста добре сред аграрни култури.

БЛИЦ напомня, че след блестящата акция в края на август на бургаските криминалисти, СПС, жадармерия и проверяващи на територията на общините Бургас, Созопол и Камено са задържани общо 10 индивида .

Обвинения за наркоплантацията в местността "Смесици " в созополското с. Зидарово обаче получиха само братята Димо и Стамен Ангелови.

Сгащиха братя с голяма равнища с канабис край Созопол СНИМКИ


Нивата е добре скътана в землището на с. Зидарово

Братя Ангелови са упрекнати само за развъждане, само че не и за разпространяване на дрога. Те не са хванати на място, а са изведени с белезници от домовете си.

Двамата бяха освободени съвсем незабавно от ареста против 2000 лева гаранция за Стамен и домакински арест за Димо, който е с влошено здравословно положение.

Според източници двамата са следени към месец от проверяващите, които употребявали и специфични разследващи средства за наблюдението на бандата.

Основна роля в схемата имал по-големият брат Димо. Той има остарели присъди, само че все още се води оправдан, надлежно с чисто правосъдно минало.

Стамен бил доста непосредствен с батко си. Двамата имат спедиторска компания, в която публично работят като водачи.

Стамен не е престъпно проявен. Той е прочут бургаски футболист, има близо 15-годишна кариера по родните терени. Освен за Нефтохимик, Ангелов е играл още за Несебър, Равда, Етър, Черно море, Раковски.

За последно халфът е ритал през сезон 2017/2018 във Втора лига с екипа на Несебър. 32-годишният халф не е обявявал публично, че ще поставя завършек на кариерата си.

Твърди се още, че Димо Ангелов се е хвалел по какъв начин чака завършването на огромна договорка, след която възнамерява да си купи апартамент за близо половин милион лв..

Горският Людмил Бинев с изключителни вести наркоакцията в Бургаско

Той обаче рядко припарвал персонално до плантацията, а непосредствено с развъждането на дрогата се занимавали най-вече локални овчари и пастири. Точно такива са и главните очевидци против двамата братя.

Единственото, което досега ги защищава от обвинявания за разпространение на канабиса е, че не могат да ги свържат с готовия артикул – изсушената дрога, разкриха още нашите източници.

Много значим подробност по случая е, че нито един от двамата упрекнати няма нужните подкрепи и контакти да осъществя толкоз изпипана скица за милиони. Това надали е била първата годишна продукция от разрушената ферма, тъй като надали някой ще отглежда толкоз доста марихуана тъкмо край морето в края на летния сезон, разкриват още източници от ъндърграунда.

Според тях това най-вероятно е 3-та или даже 4-та годишна продукция от въпросната равнища.

Източници приписват връзки на двамата братя с доста прочут и авторитетен ъдърграунд необут. Проверява се и дали в схемата не е намесен чиновник на Министерство на вътрешните работи, който осигурявал подкрепи на бандата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР