Рекорди по брой заразени с коронавирус в редица европейски страни. Франция регистрира

...
Рекорди по брой заразени с коронавирус в редица европейски страни.
Франция регистрира
Коментари Харесай

COVID-19 по света: Рекорди по брой заразени в Европа

Рекорди по брой инфектирани с ковид в редица европейски страни.

Франция регистрира над 179 000 нови случая - най-високия брой от началото на пандемията. Правителството разгласи нови ограничения за ограничение на епидемията, като понижи броя на събиращите се на обществени места и вкара още веднъж наложителното носене на маски.

Великобритания също регистрира връх на инфекциите, само че министър председателят Борис Джонсън съобщи, че няма да вкара нови ограничавания тази година. Въпреки това министри приканиха британците да честват Нова година внимателно и предизвестиха, че разпоредбите може да бъдат затегнати, в случай че има риск от претоварване на здравната система.

Рекорден брой инфектирани бяха регистрирани също в Италия, Гърция, Португалия и Швейцария.

СЗО: 11% растеж на инфектираните с COVID-19 за седмица

Наблюдава се 11% растеж на новите случаи на COVID-19 за последната седмица. Повече от 4,9 млн. души по света са се заразили с ковид а, а над 44 хиляди са умряли, оповестиха от СЗО.

Това е нарастване от 11% спрямо миналата седмица.

39% е нарастването в Северна и Южна Америка, 7% в Африка и 3% в Европа. В Европа са регистрирани 57% от инфекциите и 53% от смъртните случаи. Най-много нови случаи са регистрирани в Съединените щати – 1 185 653, написа bTV.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР