Рекорден успех за пловдивския спорт - каре наши тенисисти ще

...
Рекорден успех за пловдивския спорт - каре наши тенисисти ще
Коментари Харесай

Уникално: Каре от Пловдив излиза на Australian open

Рекорден триумф за пловдивския спорт - каре наши тенисисти ще вземе присъединяване на шампионат от Големия шлем. Димитър Кузманов, Илиян Радулов, Адриано Дженев и Елизара Янева ще са измежду деветте българи, които ще игаят на Откритото състезание на Австралия.

Това е историческо достижение за българския тенис.
Номер 28 в международната класация Григор Димитров ще стартира непосредствено от главната скица при мъжете. От квалификациите ще започват Димитър Кузманов и Адриан Андреев.

При дамите Виктория Томова също ще стартира от главната скица.

В конкуренцията при юношите ще бъдем показани от първенците на двойки от „ Ориндж Боул " – Илиян Радулов и Адрияно Дженев.

Илиян Радулов ще бъде подложен под №2, а Адриано Дженев също ще стартира от главната скица.

При девойките Йоана Константинова се класира за главната скица, а Росица Денчева и пловдивчанката Елизара Янева ще започват от квалификациите.

Припомняме, че през предходната година Иван Иванов, Илиян Радулов и Адрияно Дженев станаха първенци на „ Ориндж Боул ". България има трима тенисисти в топ 200 на международната класация за мъже.

Девойките до 18 година реализираха неповторим триумф със спечелването на Европейската отборна купа.
Юношите до 14 година се класираха на седмо място на международното състезание и трети на европейското. Девойките до 16 година са шести в Европа. Илиян Радулов при юношите до 18 година и Йоана Константинова до 16 година стигнаха до четвъртфиналите на Европейските персонални шампионати.

Пет българчета (трима от Пловдив) стартират 2023 година в топ 100 на международните класации при юношите и девойките до 18 година Това са Илиян Радулов и Адрияно Дженев при юношите и 15-годишните Йоана Константинова, Росица Денчева и Елизара Янева при девойките.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР