Рекорден брой слонове - 361 - са загинали в Шри

...
Рекорден брой слонове - 361 - са загинали в Шри
Коментари Харесай

Рекорден брой слонове са загинали през 2019 г. в Шри Ланка

Рекорден брой слонове - 361 - са починали в Шри Ланка през 2019 година, настояват природозащитници . Това е най-високата цифра за мъртви слонове, откогато Шри Ланка афишира независимостта си през 1948 година, споделят еколозите. Повечето животни са убити от хора.

В Шри Ланка има почти 7 500 диви слона.  Убиването им е нелегално, само че животните постоянно влизат в спор с локалните селски общности.
Слоновете са почитани в Шри Ланка, само че някои стопани гледат на тях като на вредители.

Саеева Чамикара, природозащитник от Движението за земна и селскостопанска промяна,  каза пред Би Би Си, че към 85% от смъртните случаи измежду слоновете през предходната година са породени от човешка активност.  Той съобщи, че селяните са употребявали електрически огради, отрова и експлозиви, скрити като храна, с цел да убиват животните.

През септември публични представители обявиха, че подозират, че с едем слона, открити мъртви в резерват, са били отровени от локалните поданици с цел да предпазят посевите си.

Редакторът на Би Би Си за Югоизточна Адия Анбарасан Етираджан споделя, че  разширението на селата и фермите в Шри Ланка е асъдействало за намаляването на запасите от храна и вода за животните.

Длъжностните лица дадоха обещание да работят за разрешаването на спора, като слагат огради сред слоновите местообитания и селските общности.
Но Чамикара съобщи, че държавното управление би трябвало да направи повече за възстановяване на качеството на резерватите на животните, като да вземем за пример да се оправи с казуса с инвазивните растения, които унищожават тревни площи, които хранят слоновете.

" Нашият проект за развиване на селското стопанство не е екологичен. Имаме потребност от проект за стабилно развиване ", сподели той.

Влаковете също са виновни за убийството на някои диви слонове по време на тяхната миграция.

Десетки слонове се държат в плен в Шри Ланка, с цел да носят доходи от туризъм, а други са принудени да дефилират на локални фестивали. / Дарик

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР