Рекорден брой новозаразени продължават да отчитат всички страни, където Омикрон

...
Рекорден брой новозаразени продължават да отчитат всички страни, където Омикрон
Коментари Харесай

Рекорден брой новозаразени в страните, където преобладава Омикрон щамът

Рекорден брой новозаразени не престават да регистрират всички страни, където Омикрон е преобладаващият вид на ковид.

За първи път от началото на пандемията Испания мина психическата граница от 100 000 инфектирани с Covid-19. В същото време Министерство на здравеопазването се съгласи да понижи карантината на хората, които са диагностицирани с инфекцията, само че нямат признаци, от 10 на 7 дни. Целта е да се облекчи отрицателния резултат, които дългите отпуски по болест оказват върху главните услуги и стопанската система.

Британският министър председател Борис Джонсън е под мощен напън да усили потенциала за тестване откакто през вчерашния ден бяха регистрирани рекордните 183 хиляди инфектирани. Голямото търсене на проби бе подбудено най-много от смяната в разпоредбите за самоизолация, защото тя може да бъде понижена от 10 на 7 дни при два следващи негативни теста на шестия и седмия ден, само че също и след апела на управляващите хората, които ще честват на открито Нова година да си създадат проби преди този момент. 

Вълната от Омикрон докара до хоспитализацията на хиляди деца в Съединените щати, защото те са възрастовата група с минимум имунизационно покритие - едвам 25%. За седем дни броят на децата, признати в болница с Covid-19 се е нараснал с близо 60 на 100. 

Русия е удостоверила 103 случая на Омикрон, заяви шефът на потребителската организация Ана Попова. Страната се готви за нова вълна при започване на идната година като упованията са инфектираните да доближат 50 000 на ден. 

На фона на рекомендациите за подсилваща доза ваксина като метод да се противодейства на Омикрон, проф. Дейл Фишер от Медицинския факултет на Националния университет на Сингапур съобщи, че бустерите би трябвало да бъдат ориентирани най-вече към най-уязвимите пациенти:

" Смятам, че множеството държавни управления се надяват по този метод да лимитират бързото предаване на вируса и евентуално, за известно време и в известна степен ще съумеят, само че както СЗО уточни, би трябвало да бъдат ваксинирани повече хора с главния имунизационен курс. Подкрепям слагането на подсилващи дози за хората в риск - възрастните и тези с отслабена имунна система. "

От научна позиция е мъчно да бъде целесъобразно прибавянето на нови и нови дози за хората с невисок риск от затруднения, акцентира специалистът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР