Рекорден брой деца и млади хора във Великобритания търсят достъп

...
Рекорден брой деца и млади хора във Великобритания търсят достъп
Коментари Харесай

Рекорден брой деца и младежи във Великобритания търсят услуги за психично здраве

Рекорден брой деца и младежи във Англия търсят достъп до услуги за психологично здраве на Националната работа по опазване на здравето (NHS), излиза наяве от нов разбор, представен от БГНЕС.

Само за три месеца близо 200 000 младежи са били ориентирани към служби за психологично здраве, което е съвсем двойно от равнищата преди пандемията, се споделя в отчета на Кралския лицей по психиатрия.

Експертите показват, че числата демонстрират същинския мащаб на въздействието на последните 18 месеца върху душeвността на децата и на младежите в цялата страна.

„ Тези тревожни числа отразяват това, което аз и доста други психиатри на първа линия виждаме всекидневно в нашите клиники “ , споделя доктор Илейн Локхарт, началник на факултета за деца и юноши в колежа.

„ Пандемията има унищожителен резултат върху психологичното здраве на нацията, само че става все по-ясно, че децата и младежите страдат извънредно “, отбелязва тя.

Колежът проучва данните на NHS Digital по отношение на рекомендациите за психологично здраве за деца и младежи на възраст под 18 години. Данните сочат, че сред април и юни тази година 190 271 деца на възраст под 18 години са били ориентирани към службите по психологично здраве - съвсем два пъти повече от броя (97 342), посочен през същия интервал на 2019 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР