Реконструктивната урологична хирургия в Клиниката по урология и андрология на

...
Реконструктивната урологична хирургия в Клиниката по урология и андрология на
Коментари Харесай

В ИСУЛ реконструират пениси по златен стандарт

Реконструктивната урологична хирургия в Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ е на европейско равнище. Такава е констатацията след 12-ия Симпозиум на Европейската секция по генитоуринарна реконструктивна хирургия в Мадрид, в който ръководителят ѝ акад. проф. доктор Чавдар Славов взе присъединяване.

Събитието, което се организира в университетската болница „ 12 октомври “, която разполага с 1200 кревати и зала за 350 седящи места, събра елита на урологичната хирургия в Европа и света.

Всичко в тази област, което е заложено като златен стандарт, се ползва сполучливо и при нас, задоволен е известният уролог, който е шеф на клиниката в столичната болница.

Той даде образец с лекуването на заболяването на Пейрони, при която в пениса на мъжа подкожно се образуват плаки, които водят до дисторция и мъка. За да се в профил казусът, тези плаки се изрязват и се заместват с лигавица от устната празнина – златен стандарт в лекуването на това заболяване и в Европа.

Друга област, в която Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ е на европейско равнище, е уретеропластиката на пикочопровода (това е органът, който свързва бъбрека с пикочния мехур), при която още веднъж се употребява лигавица.

„ В този случай използваме лингвална лигавица (от езика), което е нов миг в реконструктивната хирургия “, горделив е акад. проф. доктор Славов. Той споделя за комплицирана интервенция, осъществена в неговата клиника, при която пациентът е имал не едно, а две стеснения по хода на уретера, които са били преодолени с потреблението на две части от лигавицата на езика. Резултатът от интервенцията е бил отличен и пациентът си е тръгнал с възобновена проводимост на пикочопровода.

Столичната клиника към този момент може да се похвали и с две сполучливи интервенции при дами, при които е имало притеснение на уретрата.

Запазена марка на Клиниката по урология и андрология е органосъхраняващата интервенция при рак на пениса, при които се постанова унищожаване на главичката на мъжкия сексуален член, защото нормално туморът се крие тъкмо там. За да се резервира естествената полова интензивност (за страдание този вид болести нормално се демонстрират при мъже в дейна възраст), се оформя нова главичка, която се покрива с лигавица от устната празнина.

„ В множеството клиники избират да употребяват за тази цел кожа, само че букалната лигавица дава по-добри резултати и ние особено бяхме похвалени, че сме възприели този метод “, споделя акад. проф. доктор Чавдар Славов.

Той пресмята, че с помощта на обстоятелството, че екипът му е подготвен да прави този вид интервенции в България, на страната са спестени над 10 млн. лв.. (Средната цена на сходна намеса в Англия, където са едни от най-хубавите реконструктивни хирурзи на урогениталния тракт, е 15 000 паунда).
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР