Рекламите в социалните мрежи на Meta скоро трябва да станат

...
Рекламите в социалните мрежи на Meta скоро трябва да станат
Коментари Харесай

Meta пуска генеративен AI и за рекламодатели

Рекламите в обществените мрежи на Meta скоро би трябвало да станат по-разнообразни и изобретателни. Компанията разгласи, че пуска генеративен неестествен интелкт за своите рекламодатели.

Meta желае фирмите да употребяват генеративния AI, с цел да подобрят качеството на рекламите си, а не да заливат хората с още повече разгласи. Първоначално компанията пуска три функционалности, като с времето щ има и още.

Първата разрешава на рекламодателите да разнообразят рекламите си, като генерират повече фонови изображения за продуктите си. Втората дава опция за по-бързо и елементарно редактиране на фрагментите съгласно другите формати - за новинарския поток в профилите, за Reels клиповете и така нататък Технологията ще разрешава и по-бърза преправка на налични запаси и потреблението им за нови цели.

Разбира се, ще има и опция за генериране на текст. Алгоритъмът ще предлага до 6 версии на рекламни послания, които ще са въз основата на истинския тект, подаден от рекламодателя. Системата ще може да употребява и разнообразни комбинации от посланията по време на рекламните акции, с цел да види кои са по-ефективни.

Meta споделя, че към този момент е тествала новите функционалности с дребен брой рекламодатели. Експериментите са посочили, че генеративният изкуствен интелект са спестили  най-малко по 5 часа работа на седмица и занапред има още много място за усъвършенстване и възстановяване на процесите.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР