Рекламите около Супербоул са горе-долу толкова чакани и обсъждани, колкото

...
Рекламите около Супербоул са горе-долу толкова чакани и обсъждани, колкото
Коментари Харесай

Рекламите на Супербоул LII: златна мина за 500 млн. долара

Рекламите към Супербоул са почти толкоз чакани и обсъждани, колкото и самият мач, с който се дефинира първенецът в Националната футболна лига (НФЛ). Тази година " Ню Инглънд пейтриътс " и " Филаделфия ийгълс " ще спорят за купата на 5 февруари в Минеаполис, а вълнението към събитието към този момент се усеща.

Еволюцията на рекламите потвърждава и цената им. По време на първия Супербоул през далечната 1967 година 30-секунден рекламен клип е коствал 37 500 $, а при започване на 21 век сумата доближи 2.2 милиона. През 2018 година цената е двойно по-висока – малкия екран, която ще излъчи дуела - NBC, продава 30-секундно рекламно време за 5 милиона $.

Най-голямата телевизионна компания в Съединени американски щати на процедура държи всички козове в ръката си през 2018 година, защото с изключение на Супербоул LII (всяка година NBC, CBS и Fox се редуват – бел. ред.), ще излъчва и зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

Компанията чака приходите от двете най-големи спортни събития за страната да надвишават 1 милиард $. Допълнителен плюс за NBC е, че ползата към международното по футбол, което ще се излъчва от съперника Fox, спадна поради неуспеха на тима на Съединени американски щати в квалификациите.

Кой ще се популяризира в Супербоул LII

Милиони се вълнуват дали Том Брейди и Бил Беличик ще завоюват шестите си шампионски пръстени с " Ню Инглънд пейтриътс " или " орлите " от Филаделфия ще си върнат за загубата през 2005 година

Милиони чакат и парада на рекламите. От NBC оповестиха три седмици преди мача, че две трети от рекламните слотове към този момент са продадени. В средата на януари свободните позиции са по-малко от 10. Най-желаното рекламно време в последната четвърт, както и това преди началото на дуела към този момент от дълго време е продадено.

" Очакваме да сложим нов връх за доходи от реклама в границите на един ден от една компания ", сподели Дан Ловингър - началник на спорта в NBC. И добави, че прогнозите са приходите да са към или даже над 500 милиона $.



Някои от марките, чиито реклами досега изтекоха в интернет, са производителите на бонбони M&M`s и Skittles. Главните функции в тях извършват актьорите Дани де Вито и Дейвид Шуимър, прочут от сериала " Приятели ". Най-големият производител на чипс Pringles също ще употребява Супербоул, с цел да показа най-новите си усети.

Една от най-коментираните реклами е на дъщерните компании на " Пепси " - Doritos и Mountain Dew, които имат общ 60-секунден клип. Рекламата съставлява " фрийстайл рапиране " сред актьорите Питър Динклидж и Морган Фрийман, които в действителност са озвучени от рапърите Бъста Раймс и Миси Елиът.

Други холивудски артисти също се появяват в рекламните клипове. Крис Прат е звездата в 30-секунден клип на нискоалкохолната бира Michelob Ultra, a Киану Рийвс за пета поредна година взе участие в клип на програмен продукт компанията Squarespace.

Реклама със обществена устременост пък даде обещание автомобилният производител " Хюндай ". Компанията пусна подгряващи видеа във финалните мачове на двете конференции AFC и NFC, а по време на Супербоул ще излъчи 60-секунден клип. " Хюндай " взе участие в мача за десети път в последните 11 години.

Голямото завръщане на " Кока-кола "

След 21 години отвън най-големия мач в Америка " Кока-кола " се завръща на " Супербоул ". Една от най-популярните американски марки в последните години беше тотално засенчена от съперника си " Пепси ", само че в този момент ще има реклама на своята диетична напитка.

Завръщане ще направи и автомобилният производител " Лексус " след седем години неявяване. Компанията избра да се включи със взаимен клип, отпратка към идния блокбъстър на Marvel " Черната пантера ", който ще излезе по ината на 16 февруари.

Първа поява на Супербоул ще създадат марки като производителя на озвучителни системи Beats.



" Стела Артоа ", която е част от AB InBev, също се завръща в шоуто. Звезда в рекламата на белгийската бира ще бъде артистът Мат Деймън.

Някои компании избраха да не излъчват свои рекламни клипове по време на огромния мач, макар че имаха предварителна сделка. Това са Youtube, Гугъл и GoDaddy, която беше постоянен участник.

В Супербоул ще взе участие и Синди Крауфорд посредством реклама на " Пепси ". В 30-секунден клип тя ще направи римейк на своето популярно присъединяване в Супербоул от 1992 година

Микаела Шифрин ще е измежду звездите в шоуто

Освен рекламите на разнообразни марки феновете могат да чакат в Супербоул да се появи и огромната олимпийска вяра на Съединени американски щати Микаела Шифрин. Американката, която завоюва златен орден в слалома в Сочи през 2014 година, има специфична реклама, снимана от NBC. В нея 22-годишната звезда на американските ски е показана като ентусиазъм за децата в Съединени американски щати и подписва картичка с посланието ABFTTB (Винаги бъди по-бърз от най-хубавия, Always be faster than the best), което е изписано на каската ѝ.

Традиционно рекламни спотове са купени и от най-големите кино студиа, които показват най-очакваните филми през годината. Преди година първият филмов откъс на " Карибски пирати: Отмъщението на Салазар " се появи по време на Супербоул - три месеца преди премиерата в кината.

Рекламни спотове за купили Paramount и Universal. Миналата година те показаха някои от най-големите си заглавия, едната компания излъчи филмов откъс на " Спасители на плажа " с Дуейн Джонсън – Скалата, а другата - осмия филм от поредицата " Бързи и гневни ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР