Река Панджшир Най-малко 110 души са били хоспитазилирани, вярвайки, че

...
Река Панджшир Най-малко 110 души са били хоспитазилирани, вярвайки, че
Коментари Харесай

Психоза за отровена река вкара 110 афганистанци в болница


Река Панджшир

Най-малко 110 души са били хоспитазилирани, вярвайки, че са се отровили, откакто са пили вода от река в северната афганистанска провинция Парван, съобщи Асошиейтед прес в неделя.

Директорът на централната болница в град Чаракар, който е недодялан център, сподели, че пациентите се оплаквали от гадене и главоболие. Той посочи, че към момента не е ясно какво е довело до това тяхно положение.

След инспекция обаче локалните управляващи са открили, че отравяне на водите на реката не е имало. Проверките включвали проби, взети от водата в реката и кръвни проби на признатите за лекуване хора, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията прецизира, че множеството от признатите за лекуване били възпитаници от две учебни заведения, едното девическо, а другото мъжко. Децата се оплаквали от световъртеж и от гадене и твърдели, че са били отровени. Те обаче не повръщали, нито имали диария, което е типично за сходни отравяния.

Накрая локалните управляващи установили, че става дума за слух за отравяне на водите на река Панджшир, които били препредадени от локални молли и най-после се стигнало до групова неуравновесеност.

В последна сметка всички признати с недоволства пациенти били изписани. Започнало е следствие кой е популяризирал първо слуха за отровените речни води.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР