Режисьорката Грета Гъруиг смята, че феноменът Барбихаймер създава усещането, че

...
Режисьорката Грета Гъруиг смята, че феноменът Барбихаймер създава усещането, че
Коментари Харесай

Грета Гъруиг: Заради “Барбихаймер всички отново отиват на кино

Режисьорката Грета Гъруиг счита, че " феноменът Барбихаймер " основава чувството, че " всички още веднъж отиват на кино ", заяви Пи Ей Мидия/ДПА, базирайки се на присъединяване на Гъруиг в предаване на BBC 4.

Филмът " Барби ", чийто режисьор и сценарист е Гъруиг, излезе в същия ден като " Опенхаймер " на Кристофър Нолан и това докара до закачлив псевдоним, сплотяващ двете заглавия. Двете продукции предзвикаха най-големия напор в английските кина от 2019 година, написа Българска телеграфна агенция.

В предаването на BBC " Desert Island Discs " Гъруиг показа, че по време на писането на сюжета се е надявала " всичко още веднъж да бъдат в кината ". " Когато започнахме да пишем сюжета през март 2020 година, нямаше никакви филми. "

40-годишната Грета Гъруиг е режисьор на отличения с " Оскар " " Лейди Бърд " и на " Малки дами " от 2019 година По думите ѝ нейната лична майка не е била изключително въодушевена да ѝ купува кукли Барби.

Наскоро беше оповестено, че 40-годишната Гъруиг ще стане първата жена режисьор, ръководител на журито на кинофестивала в Кан следващата година. Така тя ще бъде най-младият ръководител след София Лорен, която оглавява журито на 31 години през 1966 година

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР