Режисьорът и създател на киносагата Междузвездни войни“ Джордж Лукас стана

...
Режисьорът и създател на киносагата Междузвездни войни“ Джордж Лукас стана
Коментари Харесай

Джордж Лукас е най-богатата знаменитост

Режисьорът и основател на киносагата „ Междузвездни войни “ Джордж Лукас стана най-богатата американска звезда за 2018 година, сочи класацията на списание „ Форбс “, оповестява БГНЕС.

Той доста изпреварва всички останали в листата, главно с помощта на основаната от него империя на филмовата поредност " Междузвездни войни ".

Според изданието неговото благосъстояние се равнява на 5,4 милиарда $. По-голямата част от него се дължи на продажбата на продуцентската компания " Лукасфилм " на " Уолт Дисни " през 2012 година против 4,05 милиарда $. В изчисленията си списанието прави оценка на цената на публично известните недвижими парцели, дялове от компании - обществени и частни, както и други придобивки.

Стивън Спилбърг, който преди ден навърши 72 години, се подрежда на второ място с общо благосъстояние 3.7 милиарда $. Кариерата му като режисьор, сценарист и продуцент обгръща близо 50 години, в които попадат заглавия като " Спасяването на Редник Райън ", " Списъкът на Шиндлер ", " Челюсти " и " Извънземното ".

Общата стойност от благосъстоянието на всички звезди в листата се равнява на 18,7 милиарда $, което е повече от брутния вътрешен артикул на Исландия, написа " Форбс ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР