Режисьорът и носител на четири награди Оскар Уди Алън и

...
Режисьорът и носител на четири награди Оскар Уди Алън и
Коментари Харесай

Уди Алън определи филма за него и Миа Фароу за несправедлива атака

Режисьорът и притежател на четири награди " Оскар " Уди Алън и брачната половинка му Сун-И Превин показаха възмущението си от документален филм на HBO, който визира появилото се преди десетилетия изказване, че известният кинодеец е упражнявал полов тормоз над осиновената си щерка Дилън Фароу, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Телевизия HBO излъчи първия епизод от документалната поредност от четири елементи " Алън против Фароу " в неделя. Сериалът включва обширни изявленията с някогашната партньорка на режисьора - актрисата и активистка Миа Фароу, и щерка ѝ Дилън Фароу. Те още веднъж повтарят обвиняването си, че Алън е тормозил полово осиновената си щерка през 1992 година, когато тя е била едвам седемгодишна.

Продукцията съдържа и нов материал, в това число изявленията с хора, които са познавали фамилията.

Скоро след излъчването на първия епизод представител на Уди Алън и Сун-И Превин е направил изказване, в което се показва, че основателите на документалната поредност " не се показали интерес към истината ".



" Вместо това те са прекарали години в скрито съдействие със семейство Фароу и техните помощници, с цел да сглобят незаслужено нахлуване, осеяно с неистини. От десетилетия е известно, че тези обвинявания изрично са подправени ", се показва в изказването.

85-годишният Уди Алън неведнъж е отричал, че е упражнявал тормоз над Дилън Фароу. Режисьорът упорства, че Миа Фароу е изфабрикувала изказванието за посягане и го е " насадила " в съзнанието на Дилън, откакто е научила за връзката му с осиновената ѝ щерка Сун-И Превин, тогава 22-годишна.

Алън в никакъв случай не е бил задържан или даван под съд по обвиняването, отправено за първи път през 1993 година и разследвано от щатската полиция в Кънектикът, където са живели Миа Фароу и децата ѝ.

В изказването на Уди Алън и Сун-И Превин се показва още, че " редица служби " са разследвали обвиняването преди време, и " са открили, че в каквото и да е била накарана да има вяра Дилън Фароу, над нея в никакъв случай не е бил упражняван тормоз ".

" За страдание не е изненадващо, че мрежата, която излъчва това, е HBO, която има контракт и бизнес връзки с Ронан Фароу. Въпросната калпава продукция може и да притегли внимание, само че това не трансформира обстоятелствата ", се споделя още в изказването.

Ронан Фароу - наследник на Миа Фароу и Уди Алън и брат на Дилън, неведнъж се е обявявал в поддръжка на сестра си.

В понеделник Дилън Фароу благодари в Туитър за " несекващата поддръжка " и разгласява линк към група, подпомагаща жертви на полов тормоз.

" Да кажеш истината е мъчно, само че се надявам, че всички претърпели сходно нещо, които са гледали първия епизод, знаят, че не са сами. Истината е нещо, което не може да бъде променено ", споделя Дилън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР