Режимът на венецуелския президент Николас Мадуро е направил опит да

...
Режимът на венецуелския президент Николас Мадуро е направил опит да
Коментари Харесай

Мадуро опитал износ на пари през България

Режимът на венецуелския президент Николас Мадуро е направил опит да изнесе средства от държавната петролна компания PDVSA през България. Това съобщи венецуелският опозиционен народен представител Карлос Папарони, представен от съветската организация “Нюз ”.

“Петроелос де Венесуела желае да употребява брокерска къща в България, с цел да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България ”, разгласи в туитър Папарони. И увери, че изнасянето на средства ще бъде прекратено неотложно.

От Министерство на външните работи в София разясниха, че нямат постъпила информация от Венецуела за паричен трансфер, заяви БНР.

Обвиненията на Папарони пристигнаха на фона на известие на Ройтерс, че PDVSA е почнала да подава част от приходите си в неотдавна открита сметка в съветската “Газпромбанк ” и е поискала от клиентите си да превеждат средства там.

До тази стъпка се стигнало след новите наказания на Съединени американски щати, наложени на 28 януари, блокиращи парите от износа на венецуелски нефт.

В изказване “Газпромбанк ” уточни, че PDVSA има сметка в банката от няколко години, само че не е откривала нови.
Междувременно самообявилият се за и.д. президент на Венецуела Хуан Гуайдо се зарече да отвори направления за US филантропичните помощи, които властта в Каракас не позволява в страната (виж графиката).

 17_100

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР