Режим на извънредно положение бе въведен в окръг Кърн в

...
Режим на извънредно положение бе въведен в окръг Кърн в
Коментари Харесай

Извънредно положение бе обявено в най-засегнатия от земетресението окръг в Калифорния

Режим на изключително състояние бе въведен в окръг Кърн в южната част на американския щат Калифорния поради земетресението с магнитуд 6,4. Това се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на губернатора на щата Гавин Нюсъм, съобщи ТАСС, представена от Novini.bg.

``
реклама

Тази стъпка разрешава на локалните управляващи да да получат достъп до спомагателни средства и значи, че щатските управляващи ще окажат подпомагане за оправянето с вероятни последствия от стихийното злополучие.

В 28-хилядния град Риджкрест избухнаха пожари след земетресението. Предполага се, че повода за тях е щета в газопроводната мрежа. Представители на службите за пожарна сигурност оповестиха, че при пожарите са потърпевши леко няколко души. Няма информация за починали.

В една от лечебните заведения в града е била осъществена евакуация, 15 пациенти са били откарани в други здравни заведения.

По данни на Геофизичния институт на Съединени американски щати епицентърът на земетресението е бил на 195 км северно от Лос Анджелис, близо до Риджкрест. Трусът е бил на дълбочина 9 км.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР