Регистрирайте се за серията бюлетини Adulthood, But Better на CNN.

...
Регистрирайте се за серията бюлетини Adulthood, But Better на CNN.
Коментари Харесай

Какво е токсично „галеване“? Експертите споделят знаци и как да се справят с тях

Регистрирайте се за серията бюлетини Adulthood, But Better на CNN..

Обичат ме, не ме обичат — фразата звучи като почтена детска игра. Но за някои хора, които търсят връзка в актуалната сцена за запознанства, неувереният ангажимент на евентуален сътрудник е мъчително прекарване, което може да ги накара да се раздерат сред възприятието на вяра и безизходност.

В наши дни нездравословното държание е известно известно като „ навлизане “ - спорадични дейности на внимание, които в действителност не водят до нищо, което жертвата може да сметне за значимо, сподели Дуйгу Балан, психотерапевт, профилиран в контузии и рани от обвързаност в региона на залива на Сан Франциско.

Breadcrumbing се отнася до форма на операция – без значение дали е умишлена или не – включваща един човек, който „ симулира интерес и работи по този начин, като че ли се усеща откровено заинтригуван и вложен по отношение на различен човек, когато не е “, сподели доктор Моника Вермани, Канада- основан клиничен психолог и създател на „ A Deeper Wellness: Conquering Stress, Mood, Anxiety and Traumas. “

Тези, които съзнателно работят по подвеждащи способи, могат да го създадат за внимание, одобряване или надзор, или с цел да получат занимателните елементи на една връзка, без да се постанова да се ангажират. Свързването на един човек пречи на „ някого да търси другаде по-стабилна, надеждна и същинска връзка и да остане окуражен и фокусиран върху него “, добави Вермани.

Други може просто да са в спор по отношение на това, което желаят, или да се усещат неловко от интимността заради своето образование или контузия, споделиха специалисти. Тези хора може също да се усещат несъответстващи и неспособни да се включат в здрави, достоверни взаимоотношения.

Намесата може да се случи в фамилни връзки и на работното място, само че е най-често срещана в сантиментални контексти, сподели Балан - изключително с повишаването на онлайн запознанствата, където е доста по-лесно за хората да предложат къси прояви на връзка и любов с бързо позвъняване, текстово известие или като на пост.

Защо навигацията работи, с цел да държи някого в ъгъла на причинителя, се основава на психологическия принцип на „ интермитентно укрепване “, който задвижва цикъла на пристрастяване и триумфа на хазартното държание. С ротативката понякога има малко облаги, тъй че продължавате да играете с вярата да постигнете това още веднъж, сподели доктор Кели Кембъл, професор по логика на психиката в Калифорнийския държавен университет, Сан Бернардино - до момента в който в случай че в никакъв случай не спечелите, нямаше не продължавай да играеш.

Независимо от повода, заради която някой пречи на галета, въздействието може да бъде необикновено нездравословно, изключително в случай че продължи години, споделиха специалистите.

Ето по какъв начин да разпознаете по кое време ви натрапват и по какъв начин да продължите, в случай че пристигна времето.

На куката и на рафта

На работното място може да изпитвате усложнения, в случай че високите похвали на ръководителя и неразбираемите обещания за прогрес в никакъв случай не се материализират, сподели Вермани.

„ Един другар може да се преструва на интерес и връзка без никакво желание да се събираме, да пътуваме или да се ангажираме в същинско, същинско другарство, само че в реалност ви се обажда единствено когато има потребност от нещо от вас “, добави тя. „ Често в тези взаимоотношения жертвата се усеща употребена, а не същински приоритет на насилника си. “

В сантиментални контексти може да получавате текстове, стихове, плейлисти, похвали, онлайн наличие за споделени ползи или дълги флиртуващи или сърдечни известия. Човекът може даже да наподобява умислен, когато се появи от дървото, с цел да попита по какъв начин е минал пиано рециталът на брат ви.

Но тези връзки понижават, след което не престават с спирания. Плановете да ходите на срещи или да се обвържете един с различен се провалят или рядко се случват, споделиха специалистите - и когато това стане, жертвата постоянно прави планирането.

Някои „ опитни хора “, добави Вермани, може да са неразбираеми за това къде са и какво вършат и да се усещат недостижими.

„ Но в случай че задачата на „ навигатора “ изрази неодобрение и предпочитание да продължи напред, постоянно „ навигаторът “ ненадейно демонстрира огромен интерес – като средство, несъмнено, да задържи задачата си на куката, единствено с цел да я върне в последна сметка назад на рафта. ”

Коварно прочувствено въздействие

Breadcrumbing може да сътвори голямо комплициране и страдалчество за задачата, сподели Вермани.

„ С течение на времето задачата е прочувствено манипулирана, излъгана и неуважавана “, добави тя. „ Те се усещат тревожни, тъжни, комплицирани, самотни, несъответстващи, изоставени, смутени... безнадеждни и обнадеждени, ядосани и недостойни за обич или внимание. “

В резултат на това някой може да се задоволи с малко внимание, смятайки, че това е обикновено или каквото заслужават - затова намалявайки упованията си за взаимоотношения, неведнъж търсейки взаимоотношения с познати модели и пречейки на себе си да откри нещо по-добро, сподели Кембъл.

Изцеление от панировка

Ако се случват проблеми във връзка, която е значима за вас, борбата с индивида си коства, сподели Кембъл.

„ Трябва да им предоставите опция да поправят държанието си и да ви покажат, че е било неточност и ще се оправят по-добре в бъдеще “, добави тя. „ Те нямат нищо срещу да четат, тъй че не знаят. Така че, в случай че сте изразили какво е това, което ви тормози и те не се трансформират, тогава можете да кажете: „ Няма да върша това повече. “

Ако вместо това би трябвало да продължите от индивида, възобновяване може да бъде сложен, само че изпълним развой.  

Възможността за различаване на панировка е първата и най-важна стъпка, споделиха специалисти. Но по-късно би трябвало да идентифицирате корена на повода, заради която приемате сходно малтретиране, което може да ви помогне да започнете пътуването към създаване на вашето самочувствие. Работата с специалист по психологично здраве за това може да бъде изключително потребна.

Друга причина, заради която лечението може да бъде потребна, е, че процесът може да ви покаже какво е здрава връзка, обратно на това, с което сте привикнали, сподели Балан. Терапевтът, в идеалния случай, е някой, който непрекъснато признава, съпричастен е, е виновен, откровено слуша и демонстрира грижа - и, когато не успее,

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР